En ny midtbanegeneral

Mathias Emilsen (17) har signert proffkontrakt og høster lovord fra sjefen.

Annonse:


Etter to år i klubben og hospitering med A-laget fra sommeren i fjor, har Mathias Emilsen imponert trenerteamet. Nå blir unggutten fra Oslo belønnet med proffkontrakt, og det i en alder av 17 år.

- Det er utrolig stort å signere for Vålerenga, og det er dette som har vært målet hele tiden, sier han og fortsetter: 

- Ambisjonene for 2021 er selvfølgelig å være med å konkurrere om eliteserieminutter. Jeg vet det er stor kamp om plassene, men jeg håper og tror jeg kan få noen innhopp, sier han. 

Fagermo roser 

Den høyreiste midtbanespilleren kom fra Lyn vinteren 2019 og er nå klar for å ta steget helt opp i eliten. Det har hovedtrener Fagermo stor tro på at han klarer. 

- Mathias er Oslo-gutt og et utrolig stort talent som vi ønsker å ha i A-stallen. Han er en typisk "spielfürer", og veldig sterk i rollen som sentral midtbanespiller, sier sjefen. 

Saken fortsetter under bildet. 

Fagermo er flink til å gi unge talenter muligheten (Foto: NTB)
Fagermo er flink til å gi unge talenter muligheten (Foto: NTB)

- Vi er stolte over at vi sender nok en unggutt opp for å kjempe om spilletid i vår øverste divisjonen. I tillegg skaper dette en økt motivasjon og en erkjennelse for både trenerne og de andre spillerne i utviklingsavdelinga. Dette er helt i tråd med strategien vår, sier utviklingssjef Thomas Hafstad. 

Troa på 2021

Emilsen fant seg raskt til rette i gruppa da han ble tatt opp som hospitant i 2020, og har nå blitt en del av en tropp han tror vil ta enda flere steg i år. 

- Jeg ser på gutta at de er veldig sultne på en ny god sesong. Jeg har veldig troa på at vi skal være med å kjempe helt der oppe i toppen, og i tillegg skal vi ut i Europa. Det ser jeg virkelig frem til, avslutter midtbanetalentet. 

Se intervjuet med Mathias øverst i saken. 

 

Annonse fra Eliteserien: