EN MAGISK KVELD PÅ INTILITY ARENA!

Østblokka leverte til terningkast 6 og spillerne herja med Sarpsborg 08.

Østblokka var fylt med 1500 Vålerenga-supportere som hadde spart stemmen siden høsten 2019. Det som møtte spillerne da de entret matta før avspark mot Sarpsborg 08 var ordentlig gåsehud.

Stemninga på Intility Arena ga tydelig energi til gutta for det var stort sett bare ett lag på banen den første omgangen, og det var blått.

Vålerengas høyreside med Borchgrevink, Bjørdal og Christensen spilte gjestene trill rundt gang på gang, og Amor Layouni hadde noen giftige forsøk.

Henrik Udahl og resten av gutta feirer 1-0 foran ØSTBLOKKA (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)
UDAAAAHL!

Og som om stemninga ikke var elektrisk fra før så fikk Henrik Udahl hele stadion til å gå av hengslene etter 43 spilte minutter.

Christian Borchgrevink slo en smart ball til Udahl inne i boksen, og med et strøkent touch til seg selv dunka han ballen inn i nærmeste hjørne til 1-0. Foran ØSTBLOKKA! Ledelsen sto seg til pause, og var fullt fortjent.

Trøkk på tribuna ga trøkk på bana

Syv minutter ut i den andre omgangen var Osame Sahraoui svært nære å doble ledelsen for Vålerenga. Sam Adekugbe og Amor Layouni kombinerte fint før teknikeren mottok ballen like utenfor 16-meteren.

Avslutningen fra 20-åringen var perfekt, men det var dessverre også redningen fra Sarpsborgs sisteskanse.

Ustoppelige Udahl

Da kampen var 65 minutter gammel smalt det fra måltyven for andre gang. Amor Layouni dro til fra 13 meter, og Kristiansen måtte gi retur. Hvem andre enn Henrik Udahl var da på plass og dobla ledelsen for Vålerenga?

2-0 sto seg i nøyaktig fire minutter. Hjemmelaget hadde nemlig mer på lager. Og det var av den lekre sorten!

Henrik Bjørdal ble felt på 25 meter, og frisparkkongen Christian Borchgrevink tok ansvar. Høyrebacken bøyde ballen over muren og klina den i krysset til 3-0 og ellevill jubel.

Henrik Udahl satte to mot Sarpsborg 08 (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)
Thiago Holm tilbake med et smell

"Han har hele verden i sin hånd, han har hele verden i sin hånd. Han har hele verden i sin hånd, han heter Odin Thiago Holm"

Odin Thiago Holm spilte én omgang for Vålerenga 2 på tirsdag, og torsdag kveld var han endelig tilbake for A-laget. Stortalentet kom inn for Sahraoui etter 73 minutter, og to touch senere hadde han lurt halve Sarpsborg og sendt Vålerenga opp i 4-0.

Ti minutter før fulltid fikk gjestene et gratis trøstemål da Ivan Näsberg var uheldig å sette ballen i eget nett. Det betydde så lite, for det Oslos stolthet leverte denne kvelden var rett og slett klasse!

Takk for dere som var til stede og gjorde kvelden komplett!