- En kommende midtbanegeneral

Magnus Bech Riisnæs var en av bærebjelkene på vårt G16-lag i fjor. Nå betaler hardt arbeid seg med proffavtale med Vålerenga!

Annonse:

Vålerenga signerer proffavtale med G16-spilleren Magnus Bech Riisnæs. Avtalen strekker seg i tre år, det vil si ut 2022.

Magnus har gått gradene i Lørenskog IF, så i Vålerenga fra og med fjorårssesongen.

Fremtidig midtbanegeneral

Utviklingsleder Thomas Hasselgren er stolt av å presentere nok en proffspiller fra Vålerengas akademi.

- Magnus kom til Vålerenga før sesongen 2019 etter å ha spilt i Lørenskog hele sitt liv. Han hadde en meget fin utvikling i vårt G16-lag, og sesongen ble avsluttet med både debut på aldersbestemt landslag mot selveste England og ikke minst NM-gull med Vålerenga G16, sier Hasselgren.

I cupfinalen ble Riisnæs kåret til banens beste, og fikk vist frem kvaliteter som Vålerenga nå kan nyte godt av i årene fremover.

- Magnus har et godt blikk for spillet og vi ser han som en framtidig midtbane general, sier utviklingslederen, som også benytter muligheten til å takke Lørenskog IF for både godt samarbeid og godt utviklingsarbeid.

Unggutten selv er glad for å ha signert proffavtale!

- Dette er noe jeg jobbet hardt for lenge. Det er gøy å signere proffkontrakt med klubben jeg har støttet hele livet. Nå skal jeg jobbe enda hardere for å ta steg her i Vålerenga, sier midtbanespilleren.

Magnus er sønn av den tidligere Vålerenga-spilleren Dag, og bror av Martin som spiller på G19 og rekruttlaget til Vålerenga.  

Gode skussmål fra Lørenskog

Knut Erik Johansen har trent Magnus i to perioder i Lørenskog, og vært en viktig brikke i ungguttens barne- og ungdomsår. Først i de siste årene i barnefotballen, som en del av LIF-Akademiets talentfulle 2004-årgang, så på Lørenskog IF G14 Akademilag i 2018. Han har masse godt å si om sin tidligere elev.

- Jeg opplevde Magnus som en gutt som jobbet hardt, alltid gjorde sitt beste og som elsket å spille fotball. Han var god venn med de andre og en hyggelig gutt å ha på laget, lojal mot de tingene vi var enige om og viste god samarbeidsvilje med de andre for å finne beste løsning til det beste for laget og gruppen, forteller Lørenskog-treneren.

Han forteller videre at Magnus hadde god hjelp av et stabilt og positivt humør.

- Han ønsket hele tiden å lære og forbedre seg. Han var aldri redd for å gjøre feil, og når han gjorde det, lærte han av dem. Han satte seg små, realistiske mål - ofte basert på det han feilet på. Han jobbet målbevisst med til de var nådd. Han turde å være seg selv og fremsto alltid som en som var ærlig mot seg selv, sier Johansen.

Magnus viste seg ikke overraskende å være en viktig brikke i kampsituasjonen også.

- På kamper viste han ingen frykt eller redsel for motstanderne - men han viste dem respekt gjennom å gjøre sitt beste. Og, når motstanden var virkelig god var også Magnus på sitt beste.

Et eksepsjonelt talent

Ex-treneren så tidlig et eksepsjonelt talent i Magnus.

- Magnus var fra start av lengst fremme i sin generelt talentfulle aldersgruppe. Både iht modenhet, holdninger og ferdigheter. Han har alltid hatt gode personlige verdier, gode mentale og fysiske egenskaper, gode ferdigheter og alltid med lagets beste som motivasjon for sine handlinger. Jeg så - og ser - et potensiale for kunne spille topp nasjonal - og internasjonal - fotball hvis han når sitt fulle potensial, forteller Johansen.

Han avslutter med en hilsen og en gratulasjon.

- På vegne av meg selv og Lørenskog IF vil jeg gratulere Magnus med sin første profesjonelle kontrakt og ønske ham både hell og lykke i det videre arbeidet med å bli det beste han kan bli!

 

Annonse fra Eliteserien: