En hyllest til en supporter av rang

Andreas Ugnutu Stueflotten og EngaTifo

Annonse:

#mittVålerenga 

Bilde: Andreas Ugnutu Stueflotten - Foto. N. Carlie / VIF Media

Mandag denne uken ble det delt ut priser for ekstraordinære prestasjoner i Norsk fotball 2019. Som vanlig var det utøvere og trenere som fikk mest oppmerksomhet. Men i kulissene før direktesendingen på MAX sto en gjeng mindre prangende fotballhelter på lur, og ventet på utdelingen av «Årets supporterhistorie»

Årets supporterhistorie

Juryens vurderingsgrunnlag for hvem som kan vinne lyder slik:

«Årets supporterhistorie» tildeles en supporter eller supportergruppe som...

Er ekstremt glad i klubben sin og har et godt forhold til både egne og andre lags supportere.
Som har en historie basert på positive supporteropplevelser
Som bruker MYE tid på klubben, og setter klubben foran seg selv
Som virkelig lar hverdagen bli preget av forholdet til klubben

Storeslem til Vålerenga-supportere

Vinnerne i kategorien for Toppserien ble Klanen, mens Eliteseriens pris for «Årets supporterhistorie» gikk til EngaTifo.
EngaTifo er en gjeng med Vålerenga supportere som bruker fritiden sin på å planlegge visuelle underholdningselementer til kampdag, og som alltid er tilstede, både hjemme og borte. 

Se EngaTifo sin Facebook side her

(Saken fortsetter under bildet)

Noen eksempler på EngaTifo sitt arbeid. Bilde: skjermdump EngaTifo på FB.

Blant de seks til åtte faste medlemmene av EngaTifo finner vi Andreas Ugnutu Stueflotten, som var tilstede under alle de 33 fotballkampene som Vålerengas A-lag spilte i 2019. 

En supporter av rang 

Andreas er ikke en bråkete type som krever oppmerksomhet. Han prater rolig og litt stille, med et lite smil på lur. Mellomnavnet er fra hans italienske far, som hater fotball. Han ble født på Vålerenga, men en myk Dombås dialekt røper at han har brukt store deler av livet utenfor ringen. 
Det var de første årene på Oslo øst som preget ham sterkest, i positiv forstand. Vi møter ham på Øst, Intility Arena, rett etter han har vært og fornyet sesongkortet sitt på Sjappa, og kjøpt enda et skjerf.

- Drømmen nå er en tur med Bohembussen til Europa og bortekamp. Det hadde vært gøy nå. Går bussen så er jeg på den sier han. Det tror vi gjerne.

Mulig rekord - 92 kamper i 2019

Med unntak av bortekampene mot Tromsø og Bodø som krevde flyreise, har han tatt alle borteturer med Bohembussen, i hele 2019.

Legg til hjemmekamper, damekamper, juniorkamper, hockey, innebandy og håndball, har Andreas sett diverse Vålerenga-lag spille 92 oppgjør i 2019 alene. Ikke fordi vi er medaljegrossister, men fordi det er gøy. Bussen var hans vei inn i nye vennskap, og der han ble kjent med de andre i EngaTifo, som i tillegg til kamper treffes en gang i uken. EngaTifo er dugnadsdrevet. De har med bannere og flagg rundt hele landet, heller for mange enn for få. 

- Sjefen er ganske grei, så kjører jo bussen rett etter kamp og da er vi er tilbake på jobb dagen etter, om ikke alltid i like fin form. Kjæreste har jeg ikke tid til nå, fortsetter han. Vålerenga er min dame.

- Vi skulle gjerne sett enda flere på tribunen, fortsetter en håpefull Andreas.  De beste tifoene er de største, men da trenger vi mange folk og mange hender. Et par ganger i året smeller vi til med noe ekstra stort, så vi håper å se flere på kamp neste år. 

Les mer om fenomenet tifo her

Tap og vinn med samme sinn

Det har vært noen tunge turer hjem fra kamp i høst, men de har aldri deppet. 

- Det er litt typisk norsk å slutte å støtte lag i motgang. Det hadde aldri falt oss inn. Det er vennskap, bussturene og kampopplevelsen som er motivasjonen, ikke nødvendigvis plassering på tabellen. Det er klart det er morsommere å vinne, men vi slutter aldri å dra på kamp, sier han bestemt. 

På spørsmål om hva de skal bruke premien på 20,000 kroner til, kommer det lure smilet frem for fullt. 

- Det har vi ikke rukket å snakke om, vi vant nemlig festen i går også. Men vi vet om noen andre som også har fortjent en god fest. 

Vi klarer ikke å være mere enige. Skål for, og Ære Være dere i EngaTifo. Det samme gjelder Klanen, Miniklanen, og Flaggborgen, Alle som kommer på kamp gang på gang uansett. Dere løfter klubben med deres engasjement og seighet. Vi gleder oss til å gi dere god grunn til å feire neste år. 

Ps: EngaTifo tar Vipps. 

Flere gode historier ønskes

Kjenner du en supporter som fortjener litt rampelys?
Ta kontakt med [email protected] Merk emnefelt med #mittVålerenga


 


 

Annonse fra Obos-ligaen: