En av de aller største kveldene

Det spilles ingen kamper riktig ennå, så i dag gjenopplever cupfinalen 2008.

Selv om det er lys i tunnelen er det ennå en stund til serien starter opp igjen i juli. I kveld skulle vi møtt Stabæk på Nadderud. Siden det ikke skjer før senere i sommer har vi plukket fram et gyllent øyeblikk til deg i stedet.

Veien til Ullevaal

Vi skal tilbake til cupen i 2008, der vi starta borte mot Ørn/Horten i det som senere ble omtalt som lyststunden på Lystlunden. Vi ga oss ikke før det sto 0-5 på tavla. Andre runde sendte oss andre veien ut av hovedstaden og vi slo Raufoss 4-1 oppe på Hedmarken. Runde tre satt vi kursen sørover til Sarpsborg. Der møtte vi Sparta Sarpsborg og tok oss videre med en knepen seier. 3-2 sto det på lystavla da vi reiste hjem.

Fjerde runde var real langtur og langt mer spennende en noen ønsket. Vi møtte Tromsø borte og måtte ha ekstraomganger før vi satte oss på flyet med avansement og to mål mot deres null.

Kvartfinalen var vår første hjemmekamp i cupen det året og vi sendte Bodø/Glimt skuffet hjem med 3-1 i sekken før vi tok i mot Odd på Ullevaal i semifinalen. Den vant vi 2-1 og var klare for cupfinale.

Finalen

Motstander var Stabæk. En fryktet motstander som hadde vunnet serien det året og til overmål hadde knust oss 6-2 på Nadderud to uker i forveien. Vi hadde riktignok slått dem 2-1 hjemme i serien i juni så selv om vi endte på 10. plass i serien visste vi at det var mulig å slå dem.

9. november 2008 er for alltid skrevet med gullbokstaver i Vålerengas historie. Dagen opprant, folk strømmet til Ullevaal og tilskuerne laget en vanvittig ramme rundt kampen. Klanen hadde den ene svingen og det var ikke stille derfra et sekund!

Kampen satte i gang og etter at keeper Troy Perkins hadde holdt sin etterhvert legendariske tale i garderoben.

Det skulle ta drøye halvtimen før det smalt i nettet bak Stabæk sin keeper. Hvem andre enn Moa satt scoringa etter assist av Morten Berre? 1-0! Det var også resultatet til pause. Så giret et meget velspillende Vålerenga opp ennå et hakk i andre omgang.

50 minutter er spilt da Daniel Fredheim Holm setter 2-0 assistert av Andrè Muri. Bare fire minutter senere er Moa frampå igjen og vi leder 3-0.

Stabæk (for anledningen i gull-drakter) får summet seg en smule og reduserer til 3-1 etter 71 minutter. Det var spenning i kampen igjen.

Den spenninga var kortvarig for minuttet etter fastsatte Daniel Fredheim Holm sluttresultatet til 4-1 etter assist av Moa. De to gutta hadde en en vidunderlig produktiv ettermiddag ute på matta, godt fulgt opp av velspillende medspillere.

Så bar det opp til Harald for å hente kongens pokal, beviset på at vi er norgesmester. Da Daniel Fredheim Holm løftet pokalen var det mange tårevåte på tribunen. Videre utover kvelden og natta ble det feiret stort og det var en sann glede å få oppleve den cupfinalehelga. Det er sånne opplevelser vi alle drømmer om.

Publisert: 09.05.2020
Skrevet av: Espen Bjørneseth - Foto øverst: Heiko Junge / SCANPIX