EM-klare Vålerenga-gutter!

Både G17 og G19 kvalifiserte seg til EM-sluttspill tirsdag kveld.

Leo Cornic, Harald Martin Hauso og Oskar Opsahl kunne juble for EM-billett da G17-landslaget slo Hellas 3-0 på bortebane tirsdag kveld. 

To mål av Kornelius Normann Hansen og ett av Kristoffer Askildsen sørga for at Norge sikra seg EM-plassen for andre året på rad. 

- Det fantastisk gøy å klare det. Dette er en gjeng som jobber knallhardt for hverandre, sa landslagstrener Gunnar Halle til fotball.no etter kampslutt. 

Cornic og Hauso spilte samtlige minutter i tirsdagens seier, mens Oskar Opsahl kom inn etter 73 minutter. 

G19 vant sin gruppe

Også det norske G19-landslaget med Christian Borchgrevink i troppen, kvalifiserte seg til EM etter et vanvittig overtidsdrama i oppgjøret mot Skottland.

Annonse:

De norske gutta leda 2-0 til pause, men skottene slo tilbake og scora fire kjappe før Norge igjen tok kommandoen. Da det sto 4-4 på overtid fikk Norge tildelt straffe. Molde-spiller Erling Braut Håland var trygg fra ellevemetersmerket og sørga for norsk jubel og EM-billett i Skottland. 

Med 5-4-seier sikra Norge førsteplassen foran Tyskland som slo Nederland 4-1.

Disse er klare for EM: Norge, England, Frankrike, Italia, Portugal, Tyrkia, Ukraina og Finland (vertsnasjon).

EM-håpet lever for Näsberg & co

Ivan Näsberg fikk de siste fem minuttene i 3-1-seieren over Israel på bortebane. Norge måtte vinne for å fortsatt ha muligheten til å nå EM-sluttspillet, og overbeviste stort på Ramat Gan Stadium i Tel Aviv. 

Neste kamp for U21-gutta er mot gruppeleder Tyskland i september. 

Vi gratulerer samtlige spillere og trenere med en fantastisk norsk jubeldag!

Annonse fra Obos-ligaen: