Drømmekveld på Ullevaal!

Vålerenga slo Lillestrøm 3-1 i derbyet. Les referat, samt se høydepunkter og intervju med Ronny Deila her!

Det var en fantastisk ramme rundt derbyet på Ullevaal Stadion lørdag kveld.

Vålerenga ble ønska velkommen på matta med blå og røde bluss, mens Kanarifansen dekka feltet med TIFO for å feire sine første 100 år som klubb.

Kampbildet de første minuttene var som forventet. Et hjemmelag med stort ballinnehav mot et LSK-lag i en lav 4-4-2 som satsa på kontringer.

Tidlig kalddusj

Arne Erlandsens menn sto med tre strake seire før lørdagens derby, og det var de som tok ledelsen på Ullevaal Stadion allerde etter 12 minutter.

Aleksander Melgavis runda Rasmus Lindkvist på backen, og slo inn til Fredrik Krogstad som hadde løpt seg fri inne i boksen.

Kantspilleren satte inn sitt første mål for Lillestrøm denne sesongen da han løfta ballen inn i nettaket fra 7-8 meter.

Zahid med årets fjerde

Etter en forholdsvis treig åpning av Vålerenga sa det plutselig pang på hjemmelagets venstreside.

Gutta feirer Ghayas Zahids 1-1-scoring (Foto: Digitalsport)

Rasmus Lindkvist kom seg ned til linja og la knallhardt inn foran mål. Der dukka Ghayas Zahid opp på 11 meter og banka ballen i mål bak Arnold Origi.

Svensk silkefot

Rasmus Lindkvist ble rundtlurt på Lillestrøms scoring, men venstrebacken gjorde opp for seg, ikke bare en, men to ganger i løpet av fire minutter.

Først var det assisten til Zahid, deretter var Mohammed Abdellaoue fremme med pannebrasken og sendte Vålerenga til himmels etter nok et presist innlegg fra svensken.

Etter en tidlig kaldusj snudde Vålerenga oppgjøret i løpet av fire fantastiske minutter, og ledelsen kunne fort vært større.

Både Zahid og Lindkvist hadde sine muligheter, men det sto 2-1 på tavla da Svein Oddvar Moen blåste av halvveis.

Mer fart

Ronny Deila ga gutta beskjed om å få opp tempoet på pasningsspillet i andreomgang, og fikk svar på tiltale.

Daniel Fredheim Holm fant Ghayas Zahid i mellomrommet, og teknikeren satte fart mot et ryggende LSK-forsvar før han spilte fri Bård Finne på høyrekanten.

Her setter Bård Finne inn Vålerengas tredje scoring mot LSK (Foto: Digitalsport)

Vålerengas nummer 11 dro seg innover langs sekstenmeteren og plasserte ballen helt nede ved stolperota, utagbart for Origi bakerst hos gjestene.

Annulert scoring

"Og sånn pisser Enga" sang Vålerenga-supporterne da hjemmelaget varta opp med en kontring i verdensklasse.

Nok en gang slo Lindkvist et fantastisk innlegg, men dessverre var Moa en hårsbredd foran forsvarsleddet til LSK og ble avblåst for offside da han satte inn Vålerengas fjerde nettkjenning.

Til tross for 3-1-ledelse fortsatte Vålerenga å produsere sjanser på et lavtliggende LSK-lag, og var nærmere 4-1 enn gjestene var redusering.

Flere mål ble det dog ikke, og Vålerenga kunne innkassere tre svært fortjente poeng i derbyet.

Det ble en drømmekveld på Ullevaal Stadion, og før resten av runden spilles ferdig ligger Vålerenga fire poeng bak serieleder Brann, som er neste motstander.