Dramatikk da Brann vant på Intility Arena

Ny Andrej Ilic-scoring holdt ikke til seier.

Søndag kveld var det klart for storkamp på Intility Arena da Vålerenga og Brann møttes i den 24 serierunden. Gutta i kongeblått ble møtt av 150 blinkende lys under mosaikk med bokstavene VIF Oslos stolthet.

Gjestene fra Bergen hadde fylt bortefeltet med rundt 1700, så stemninga på stadion var det lite å si på. Lydnivået var høyt fra første spark, og da Andrej Ilic saksesparka Vålerenga i ledelsen allerede etter seks minutter tok det fullstendig av på Oslo øst.

Borch til Ilic = scoring

Spissen satte inn sitt syvende mål i den kongeblå drakta, etter et strålende innlegg av Christian Borchgrevink.

Ilic får gratulasjoner fra Ofkir etter å ha satt inn 1-0 tidlig i oppgjøret mot Brann (Foto: Javad Parsa / NTB)

Gjestene fra byen mellom de syv fjell spilte seg mer og mer inn i oppgjøret utover i omgangen, og da halvtimen var passert var utligningen et faktum.

Heltne Nilsen vant duellen mot Ilic, Bård Finne fanga nedfallsfrukten og sendte Fredrik Børsting alene igjennom. Dansken satte ballen mellom beina til Jacob Storevik til 1-1.

Havna bakpå

1-1 sto seg ut omgangen, og da kampen var femti minutter gammel hadde Mohamed Ofkir to gode muligheter til å sende Vålerenga i ledelsen. Først med et skudd fra distanse, deretter med et dribleraid inne i 16-meteren.

Her setter Soltvedt inn 1-2 på Intility Arena (Foto: Javad Parsa / NTB)

Ingen av dem havna i nettet bak Dyngeland, og da Ulrik Mathisen fikk fritt spillerom på høyresida kunne gjestene juble for en ny scoring på Oslo øst.

Ballen endte til slutt opp på bakre hos Joachim Soltvedt, og venstrebacken banka ballen via Borchgrevink, utakbart for Storevik.

To røde kort

Da timen var passert på Intility Arena satte Mohamed Ofkir og Henrik Bjørdal i gang en mønsterkontring. Sistnevnte var på vei alene mot Mathias Dyngeland, men ble felt av Bård Finne like utenfor 16-meteren. Dommeren dro opp det røde kortet og sendte spissen i dusjen.

Like etter utvisninga gjorde Geir Bakke tre bytter på én gang, men Simen Juklerød fikk kun to minutter på matta før han også fikk marsjordre. Ulrik Mathisen kontra for gjestene og ble tatt av Juklerød som bakerste mann.

Med nesten 20 minutter igjen på klokka var begge lag redusert til ti mann, og det var det gjestene som evna best. Brann holdt stand helt inn og vant på Intility Arena for første gang (uansett motstand).