Dønnums tupp sikra seier i årets første kamp!

Bunnsolid forsvarsspill og tåa til en nyfrisert Aron Dønnum sikra Fagermo og Vålerengas første trepoenger.

Så var vi endelig i gang med Eliteserien 2020, og for en start det ble!

I rundens hovedkamp var Vålerenga gjester på Sarpsborg stadion og det var tydelig at dette var årets første tellende match for begge lag. I hvert fall de første 40 minuttene.

Vålerenga i ledelsen

Det var ikke mange høydepunktene i den første omgangen, men fire minutter før hvilen fikk alle Vålerenga-hjerter noe å glede seg over.

Aron Dønnum jubler etter årets første nettkjenning (Foto: Christoffer Andersen / NTB scanpix)

Litt ut av intet havna ballen i beina på en nyfrisert Aron Dønnum på 12 meter. Med venstre tå tuppa han inn årets første Vålerenga-scoring og feiret med lekker akrobatikk.

1-0 sto seg ut omgangen, og Vålerenga kunne ta en velfortjent pause med ledelse på Sarpsborg stadion.

Første sjanse etter timen spilt

Etter hvilen var det mer press fra Sarpsborg-leiren og hjemmelagets første store mulighet kom etter 61 minutters spill.

Joachim Thomassen kom seg rundt på kanten og fikk lagt inn til Jørgen Strand Larsen. Fra åtte meter kunne spissen fyre av mot Vålerenga-målet, men Kristoffer Klaesson var mesterlig nede og redda forsøket.

Solid forsvarsspill

Sisteskansen var også på plass da Nicolai Næss prøvde seg på en volley fra skrå vinkel, men heller ikke den tidligere Vålerenga-spilleren klarte å overliste Klaesson.

Kristoffer Klaesson sto en solid kamp mellom stengene i årets første kamp (Foto: Christoffer Andersen / NTB scanpix)

Vålerenga-gutta ofra liv og lemmer i egen boks og var bunnsolide i forsvarsspillet hele matchen igjennom. Fire sesonger var gått siden Vålerenga vant på Sarpsborg stadion, men i Dag-Eilev Fagermos debut ble rekken brutt. Vålerenga åpna 2020 med seier og tre deilige poeng etter scoring av Aron Dønnum!

Sarpsborg 08 - Vålerenga (0-1)