Dønnum-straffe ga ett poeng

Vålerenga var nærmest seieren, men klarte bare uavgjort borte mot Aalesund lørdag kveld.

Det var mye snakk om været på Sunnmøre før lørdagens møte mellom Aalesund og Vålerenga, og stormen som herjet var mer solid enn det spillet som ble servert den første halvtimen.

Vålerengas første mulighet kom etter 24 minutter da Aron Dønnum svingte inn en corner fra høyre. Christian Borchgrevink flikket ballen lekkert videre og Vidar Örn Kjartansson kom til avslutning fra snaut seks meter. En god blokkering fra et Aalesund-bein hindra spissens åttende nettkjenning for året.

Vertene i ledelsen

Det var noe energiløst over Vålerenga i starten av kampen, og det utnytta hjemmelaget til det fulle. I Niklas Castros karantenefravær fikk Parfait Bizoza sjansen fra start og takket for tilliten med å heade en corner i nettet etter 32 min.

Stort mer skjedde ikke de første 45 og Aalesund gikk til pause med ledelse. Om det var fortjent eller ei kan diskuteres, men det var i hvert fall ikke en fartsfylt omgang.

Henrik Bjørdal og Nenass Erikson Spinola Lima i duell på Color Line Stadion (Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB)

Sahraoui til unnsetning

Vålerenga sleit i den offensive fasen av spillet, men når Osame Sahraoui får fritt leide blir det som regel farlig. Unggutten tok med seg ballen inn i feltet og ble tatt på vei ned mot dødlinja. Dommer Tommy Skjerven pekte på straffemerket og Aron Dønnum var tryggheten selv fra elleve meter.

Gutta heva seg betraktelig etter scoringa og styrte det meste av banespillet, men det var Aalesund som fikk kampens neste store mulighet.

En ball i bakrom sørga for at Sigurd Haugen kom alene med Klaesson, men skuddet fra forholdsvis skrått hold snek seg på utsiden av stolpen.

Dønnum erstatta Kjartansson som straffeskytter og gjorde det han skulle (Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB)

Sluttspurt uten uttelling

Fem minutter før slutt var innbytter Bård Finne milimetre fra å sende Vålerenga i føringen da han dro til fra seksten meter. Ballen hadde en fin retning, men stoppa i stolpen og gikk ut på feil side. Like etter kom Sahraoui til avslutning fra samme hold, men også hans forsøk gikk utenfor.

Vålerenga pøste på med spillere i håp om å få med seg alle poengene, og selv om sjansene kom på løpende bånd klarte ikke gutta å få ballen mellom stolpene. Det endte 1-1 mellom Aalesund og Vålerenga på Color Line stadion.