Dønnum-dobbel i Stavanger

Vålerenga leda 2-0 til det gjensto åtte minutter. Da våkna hjemmelaget og årets siste bortekamp endte uavgjort.

Viking var verter på SR-Bank Arena i årets siste bortekamp torsdag kveld. Etter 1-0-seier over Rosenborg på mandag var det et Vålerenga-lag med selvtillit som reiste vestover med en plan om å ta med alle tre poengene hjem til hovedstaden.

Viking og Vålerenga i Stavanger har for vane å bli målrike oppgjør, men det tok nesten 35 minutter før kampens første store mulighet kom.

Dønnum i metallet

Dag-Eilev Fagermo hadde advarte gutta sine mot hjemmelagets kontringer på forhånd, og det håndterte de meget godt før hvilen. Viking skapte svært lite i den første omgangen, og det utnytta Vålerenga.

Aron Dønnum fikk to store muligheter før pause, og satte inn 1-0 i 1. omgangs siste sekund (Foto: Carina Johansen / NTB)

Aron Dønnum ble matchvinner mot Rosenborg, og etter 35 minutter var teknikeren svært nære ved å gjøre det store igjen. Kristoffer Klaessons utspill gikk hele veien gjennom Viking-forsvaret og Dønnum var plutselig alene med Iven Austbø.

Forsøket på å løfte ballen over sisteskansen endte dessverre i metallet, og Vålerengas nummer 9 måtte vente noen minutter på kveldens første nettkjenning.

- Alltid ledig mellom beina

Da omgangen var på vei til å ebbe ut med 0-0 dro Vålerenga frem Tiki-Taka-fotball fra øverste hylle og broderte seg igjennom Viking-forsvaret. Christian Borchgrevink, Henrik Bjørdal og Matthias Vilhjalmsson var involvert før ballen til slutt havna hos Dønnum.

Der venstrefoten ble brukt til å treffe metallet ti minutter tidligere, valgte Dønnum høyre denne gangen og satte ballen mellom beina på Austbø. Vålerenga tok ledelsen i omgangens siste sekund og dro med seg en fortjent 1-0 inn i garderoben.

- Strålende spill i forkant, klasse av Matti som slipper meg igjennom, og så er det alltid ledig mellom beina, sa en fornøyd Dønnum til Eurosport på vei inn til pause.

Dønnum jubler for scoring mot Viking (Foto: Carina Johansen / NTB)

Fantastisk prestasjon

Dag-Eilev Fagermo var godt fornøyd med det laget hans presterte før hvilen, og sjefen ble nok ikke mindre happy da Aron Dønnum satte inn mål nummer to for kvelden fire minutter ut i den andre omgangen.

Henrik Bjørdal fant 22-åringen på høyresida, og derfra gjorde han alt selv. Med ballen i beina utfordra han Daniel Vikstøl før han curla kula inn i det lengste hjørnet. 2-0 Vålerenga!

Sluttspurt ga uttelling

Viking lå under 0-2 i trener Bjarne Berntsens siste hjemmekamp og prøvde seg naturlignok på en offensiv. Det ga etterhvert uttelling og åtte minutter før slutt reduserte vertene.

Et godt slått frispark fra Zymer Bytyqi gikk hele veien inn bak Klaesson som ble forstyrret av både med- og motspillere, og 1-2 var et faktum.

Samme mann var på farten like før slutt, og nok en gang måtte Klaesson se ballen gå inn bak seg. Kantspilleren kom seg fri fra Aron Dønnum og banka inn utligninga i Stavanger.