Dønnum berga Vålerenga i begge ender!

Eidsvoldgutten med to scoringer og avgjørende redninger som keeper (!) i mandagens 3-2-seier over Nybergsund IL Trysil.

Vålerenga gjesta Nybergsund stadion i mandagens PostNord-ligarunde,

Gard Holme starta med islendingen Samuel Kari Fridjonsson på midten, som fikk sin debut for Vålerenga etter ni måneder på sidelinja med korsbåndsskade.

- Det var moro å se Samuel tilbake i dag. Han viser høy klasse allerede, så her har vi mye å glede oss til, sa treneren etter kampslutt.

Fridjonsson og resten av Vålerenga gjorde sine saker godt og tok ledelsen et kvarter ut i kampen ved Aron Dønnum.

To kjappe

Vertene kom tilbake i oppgjøret og scora to ganger på fem minutter. Først sørga Remond Macougne Mendy for balanse i regnskapet før Kaimar Saag sendte Nybergsund IL Trysil i ledelsen til pause.

Aslak Falch måtte ut med skade like før hvilen og ble erstatta av Kristoffer Klaesson, som senere skulle se rødt.

Dønnum matchavgjørende

Hjemmelaget leda halvveis, men Vålerengas kantspiller Aron Dønnum ville det annerledes. Like før timen var spilt satte han inn sitt andre i kampen og sørga for at Vålerenga var tilbake i oppgjøret.

Og det skulle bli en dramatisk avslutning på årets sjette kamp for rekruttenes del.

Først satte Ulrik Mathisen inn 3-2 scoringa ni minutter før slutt, og kun to minutter senere ble Kristoffer Klaesson utvist etter en takling høyt i banen.

Ikke bare måtte Vålerenga spille med ti mann de siste minuttene, men Holme ble i tillegg tvunget til å sette lagets tomålsscorer mellom stengene.

Gutta ga alt

Aron Dønnum vikarierte som keeper med bravur og hadde flere kvalifiserte redninger i sluttminuttene, som sørga for at Vålerenga kunne ta med seg tre poeng tilbake til hovedstaden.

- Det er disse kampene, hvor vi stiller et såpass ungt lag, som er morsomst å vinne. Vi har fortsatt en god del å gå på spillemessig, men tidvis er vi gode og innsatsen og holdningene til gutta er upåklagelig, sier Holme og legger til:

- Når en av gutta kaster opp i garderoben etter kampslutt er vel det et tegn på at vi ga alt!

Med mandagens seier over Nybergsund IL Trysil er Vålerenga 2 oppe på 7. plass med ni poeng.

Neste kamp for rekruttene er borte mot KFUM, mandag 29. mai kl. 19.00.

Nybergsund IL Trysil - Vålerenga 2 2-3 (2-1)
Nybergsund Stadion, mandag 22. mai kl. 18.00

Vålerengas lag: Falch (Klaesson 41 min), Sandrakumar, Levernes, Berg, Hay - Mathisen (Werni 90 min), Opsahl, Fridjonsson (Støer Hagen 68 min) - Njie, Dønnum, Edvardsen

Vålerengas målscorere: Aron Dønnum (15, 58), Ulrik Mathisen (81)

Gult kort: Samuel Kari Fridjonsson
Rødt kort: Kristoffer Klaesson