20211024-164427-vif-haugesund

Dokken blir utenlandsproff

Vålerengas assistenttrener har signert for AGF Aarhus.

Annonse:

I ettermiddag ble det klart at Kenneth Dokken blir David Nielsens nye assistenttrener i den danske superligaklubben AGF Aarhus. 

Dokken ble henta til Vålerenga i forkant av 2020-sesongen og var med å ta klubbens første medalje på ti år. 43-åringen hadde opprinnelig kontrakt ut 2022, men da muligheten om å bli utenlandsproff kom, kunne han ikke la sjansen gå fra seg. 

- Jeg ser veldig frem til oppgaven som venter i Danmark og gleder meg til å få oppleve noe annet enn den norske fotballkulturen. Rollen jeg skal ha blir mye av det samme som i Vålerenga - en assistenttrener med et ekstra øye på det offensive spillet, sier han. 

Fagermo og Dokken dagen før Europakampen mot KAA Gent (Foto: VIF MEDIA)
Fagermo og Dokken dagen før Europakampen mot KAA Gent (Foto: VIF MEDIA)

Dokken kan se tilbake på to spennende år i Vålerenga og forteller om en fantastisk tid på Intility Arena. Han mener klubben har tatt store steg de to siste sesongene, og at utsiktene på Valle er svært lyse. 

- Jeg har stortrivdes i Vålerenga, lært mye og sitter igjen med mange gode minner. Selv om vi tabellmessig ikke var helt der oppe i 2021 er paradokset det at vi så mer ut som et medaljelag i fjor enn tilfellet var da vi tok bronse i 2020. Med andre ord: Klubben har tatt store steg de siste årene, og jeg ser frem til å følge Vålerenga videre, avslutter han.

Etter åtte suksessrike år som hovedtrener i Notodden ble Dokken henta til hovedstaden, og selv om Dag-Eilev Fagermo gjerne hadde beholdt han i Vålerenga videre, unner han trønderen sjansen i utlandet.

- Jeg er veldig fornøyd med den jobben Kenneth har gjort hos oss. Han søkte et utenlandsopphold og da skal ikke vi stå i veien for den muligheten. Jeg ønsker han masse lykke til i Danmark, sier Fagermo.

Dokken tar med seg flyttelasset torsdag morgen og allerede mandag 10. januar er laget i gang med første fotballøkt i 2022. Danskene ligger på 7. plass etter halvspilt serie og har første kamp i det nye året 20. februar. 

Vi vil takke Kenneth for to fine år i kongeblått og ønsker han masse lykke til i Danmark! 

Annonse fra Obos-ligaen: