Dicko Eng matchvinner mot Godset

Vålerenga slo drammenserne 3-2 i fredagens treningskamp.

Snøen har lavet ned på Østlandet de siste dagene, men på Intility Arena var matta irrgrønn og kampen mellom Vålerenga og Strømsgodset kunne gå som planlagt fredag formiddag.

Gutta i kongeblått kom veldig godt i gang og tok ledelsen allerede før det var spilt tre minutter.

Et frispark fra høyre endte til slutt opp hos Odin Thiago Holm i returrommet, og 19-åringen nølte ikke da muligheten bød seg. Fra 14 meter banka han ballen forbi Viljar Myhra til 1-0.

To kjappe

Hjemmelaget hadde flere muligheter til å øke ledelsen, men hverken Riisnæs, Bjørdal, Jatta eller Håkans hadde marginene på sin side. Det hadde derimot gjestene fra Drammen, og da halvtimen var passert utligna Gustav Valsvik etter en corner.

Odin Thiago Holm sendte Vålerenga i ledelsen mot Strømsgodset (Foto: Christoffer Andersen / NTB)

Strømsgodset ga seg ikke der og fire minutter senere sendte Jostein Ekeland bortelaget i føringen med et skudd fra drøye 12 meter. 1-2 sto seg ut omgangen.

Kanonkule

Den andre omgangen startet treigt for begge lag, men det var Vålerenga som stort sett hadde ballen. Da timen var spilt kom Fredrik Oldrup Jensen og Petter Strand inn, og med sin første berøring i kampen banka sistnevnte inn utligninga til 2-2.

Ti minutter etter utligninga tok Sjøeng affære og banka ballen i bakrom til Jacob Dicko Eng. 18-åringen løp fra hele Godset-forsvaret og satte ballen i mål alene med Viljar Myhra.

Dicko Engs scoring var den siste i matchen og Vålerenga slo Strømsgodset 3-2 på Intility Arena.