Dicko Eng matchvinner

Vålerenga er videre til 2. runde i cupen etter 1-0-seier over Råde.

Annonse:


En bygd med cupfeber, strålende sol og et stappfullt bortefelt i kongeblått var det som møtte gutta på Råde idrettspark torsdag kveld. Veien mot Haralds pokal starta i Østfold, og hjemmelaget fra nivå fem holdt lenge stand mot våre menn fra hovedstaden. 

Det var stor forskjell på lagene, misforstå oss rett, men det tok 19 minutter før ballen lå i nettet bak vertenes sisteskanse. 

"Bare" 1-0 

Debutant Filip Thorvaldsen vant ballen lavt i banen og spilte til kaptein og nybakt far, Henrik Bjørdal. Sunnmøringen tredde igjennom Jones El-Abdellaoui på høyrekanten, og uselvisk som han var la spissen kula på tvers til Jacob Dicko Eng.

Venstrekanten fikk en enkel jobb med å sende Vålerenga i ledelsen 1-0, et resultat som sto seg da lagene gikk i garderoben ved halvspilt oppgjør. 

Historisk pauseunderholdning

Mens de 22 aktørene på matta fikk i seg væske og næring, kom to kyr rullende ut på kunstgresset i en traktor.

Det var klart for historiens første melkekonkurranse på en fotballbane, og Irene Rønnbäck fra Klanen gikk seirende ut av duellen mot Rådes vara-ordfører. 

Kua ble rulla av matta og kampen fortsatte med spill mot ett mål også etter hvilen. Det resulterte riktignok ikke i scoringer, men Daniel Håkans var nærmest for Vålerenga etter at han erstatta Dicko Eng en time ut i oppgjøret. 

En god keeper og et oppofrende forsvarsspill fra hjemmelaget sørga for at det kun ble 1-0 foran 1700 tilskuere på Råde idrettspark. 

Vi er videre til 2. runde i årets NM-sluttspill og møter Lyn på Bislett 1. juni klokka 18.00.  

Annonse fra Eliteserien: