Dette er Samúel

Han åpnet scoringskontoen hjemme mot Brann sist og har store drømmer med Vålerenga.

Annonse:


Samúel Kári Friðjónsson starta karrieren som fireåring i Keflavìk ÍF og var på Island frem til han var 16 år. Allerede da starta den unge midtbanespilleren drømmen om å bli fotballproff, og fra trygge omgivelser hjemme på Island gikk turen til Championchip-klubben Reading og deres ungdomsakademi. 

Sommeren 2016 ble Friðjónsson henta til Vålerenga etter flere imponerende prøvespill på Valle, men kun én uke etter at han hadde satt signaturen på papiret, røk 21-åringen korsbåndet og var ute i et helt år. Nå er han tilbake for fullt etter skaden, og det bedre, sterkere og klokere enn før.  

- Skaden var et sjokk og hadde en massiv påvirkning på karrieren min, men det er noe man lærer av og klarer å kjempe seg gjennom. Jeg hadde tolv måneder å jobbe med meg selv på, og har vokst meg mye sterkere etter skaden, både mentalt og fysisk, sier han. 

Mot Brann på søndag scora han sitt første mål for klubben, i det som var en etterlengta opptur for han selv og Vålerenga. Nå ser midtbanespilleren fremover og gleder seg til nye kamper i den blå trøya. 

Saken fortsetter under bildet. 

Samúel Kári Friðjónsson scora sitt første mål for Vålerenga i 2-1-seieren over Brann søndag. Her i duell med tidligere Vålerenga-spiller Sivert Heltne Nilsen (Foto: grydis.no)
Samúel Kári Friðjónsson scora sitt første mål for Vålerenga i 2-1-seieren over Brann søndag. Her i duell med tidligere Vålerenga-spiller Sivert Heltne Nilsen (Foto: grydis.no)

- Forrige kamp var veldig bra for oss. Vi spilte godt som lag, tok tre viktige poeng og fikk litt roen i gruppa. Nå gjelder det bare å fortsette i de neste kampene og ta nye poeng. 

Vi har tatt en lengre prat med spilleren som ifølge de fysiske testene sprenger alle grenser, og som har høye ambisjoner både for seg selv og Vålerenga. 

Se intervjuet øverst i artikkelen.  

Fakta

  • Navn: Samúel Kári Friðjónsson

  • Alder: 21 år

  • Født: 22. februar 1996 på Island

  • Høyde: 186 cm

  • Eliteseriekamper/mål for Vålerenga: 5/1

  • U-landskamper for Island: 35

  • Kontrakt ut 2019

Vil du se Samúel Kári Friðjónsson og de andre spillerne i aksjon på nært hold, bør du ta turen til Vålerenga Kultur- og idrettspark torsdag 12. oktober klokka 19.00. Da spiller vi hengekampen mot Haugesund. 

Kjøp billetter her

Annonse fra Obos-ligaen: