- Det yngste laget som har holdt seg i 2. divisjon

Øystein Sanden oppsummerer debutsesongen som hovedtrener for Vålerenga 2.

Annonse:


En spesiell, hektisk og ikke minst god sesong er over for våre unge talenter. Med det yngste laget i 2. divisjon klarte Vålerenga 2 å sikre plassen allerede fire runder før slutt, og trener Øystein Sanden ser tilbake på kampene som har vært med stolthet.  

- Det at vi klarer å beholde plassen i divisjonen er nok den største bragden. Jeg lurer på om det er det yngste laget som har klart seg i PostNord-ligaen, i hvert fall etter omlegginga, sier Sanden og fortsetter: 

Øystein Sanden kan se tilbake på en god debutsesong i Vålerenga (Foto VIF Media)
Øystein Sanden kan se tilbake på en god debutsesong i Vålerenga (Foto VIF Media)

- Jeg er veldig imponert over unggutta våre som tar nivået og viser seg frem. Det er enormt mye talent her, og det får vi vist frem i enkeltkamper. Spillerstallen er todelt, med en rein juniorgruppe som er sterk i norsk målestokk, og så kan vi spe på med syv spillere fra A-stallen som fortsatt holder junioralder, sier han. 

Vålerenga 2 endte på 11. plass med 26 poeng på like mange kamper, og trenerteamet har benyttet 40 spillere. Det er mange gode, og det gror veldig godt i Vålerenga. 

Selv om kampene er over jobbes det fortsatt i akademiet - både med evaluering av 2021, og planlegging av 2022. 

- Vi har begynt å sett på neste sesong allerede, og har planlagt to treningsleire. Den første går til Bø i Telemark første helga i januar, og så reiser vi til Marbella i slutten av måneden, avslutter Sanden. 

Se hele intervjuet med Øystein øverst i saken. 

Foto: Morten M. Larød/Sportfoto

Annonse fra Eliteserien: