- Det handler om å si at det er greit

Kultursjef i Oslo Pride, Yonas Bennour er veldig glad for at Vålerenga engasjerer seg i Oslo Pride.


Det har vært noen hektiske uker og dager for kultursjefen i Oslo Pride, og da vi møtte Yonas Bennour på Youngstorget var det like før det nye teltet åpna for dagen. 

Annonse:

- Det er fantastisk å ha bygd dette huset. Det er første gang vi er her på Youngstorget, og her har vi samla kunsten "Pride Art" samt debatten og seminarene som skal holdes denne uka, sier Bennour. 

Oslo Pride er Norges største feiring av skeiv kjærlighet og mangfold. En ti-dagers festival hvor alle har lov til å være akkurat den de er. 

Vålerenga deltar i Oslo Pride for andre året på rad, og kultursjefen er veldig glad for at fotballen nå tar skeiv kjærlighet på alvor. 

- Vi har jobba veldig mye med idretten, og fotball spesielt. Det at både dere og Stabæk (med flere) viser at klubbene nå er klare for å akseptere, være åpne og ta imot noen som er skeiv er veldig viktig. Jeg tror det betyr mye for fotballspillere, sier han og legger til: 

- Det er ikke slik at vi leter etter den ene homoen som er i toppidretten, men vi tenker at klubbene er nødt til å være tilstede og klar, og vise at de er der uansett. Det spiller ingen rolle hvem du er, sier han, før han avslutter: 

- For en som er fra Narvik, er det helt greit at dere gruser Bodø/Glimt på lørdag. 

Se hele intervjuet med Yonas Bennour øverst i saken. 

Vålerenga i Oslo Pride

  • Tirsdag: Gis homofile rødt kort? Freddy dos Santos og Erling Rostvåg stiller til debatt kl. 20.00

  • Torsdag: "Ingen er homofile i 2. divisjon" - Teaterforestilling på Nationalteateret kl. 17.00

  • Lørdag: Vålerenga-bussen og profiler fra klubben deltar i paraden kl. 13.00

  • Lørdag: Vålerenga - Bodø/Glimt på Intility Arena kl. 18.00

Annonse fra Eliteserien: