Det er på høy tid å lage nye minner mot Hamkam

Vålerenga-supporter Espen Bjørneseth om 16. mai. Fotballens festdag!

Annonse:

Endelig er den her igjen, den første skikkelige fotballens festdag siden før korona.

16. mai er dagen der norsk fotball feirer seg selv og det blir ekstra med folk og liv på tribunene. Vålerenga spiller opp til fest og det ventes storinnrykk. 

Fotballens festdag 16. mai er stor for oss ivrige supportere, langt viktigere enn barnas dag dagen derpå. Dermed ønsker vi at flest mulig skal få oppleve stemninga på Vålerengakamp denne maikvelden. Jeg oppfordrer alle til å komme på kamp.   

Hamarkameratene og oss

De elsker å hate Vålerenga på Hamar. Sånn har det vært i flere tiår og det hatet har blitt vedlikeholdt av årlige kamper mellom Storhamar og Vålerenga i ishockey. I hockey er Hamar og Vålerenga erkefiender og oppgjørene er de største i landet. 

Dette er en kamp supporterne på Hamar har gleda seg til, og vi kan regne med at gjestene fyller hele kortsiden til bortesupporterne på mandag. For de elsker å hate Vålerenga og Oslo, men de elsker å reise til byen de hater mer enn noe annet.

De kommer til å lage stemning og de kommer til å være med på å sette en herlig ramme rundt oppgjøret. 

HamKam, eller Kamma som de gjerne kaller seg, er nyopprykket i år, og selv om de ikke har vært oppe i øverste divisjon siden 2008 er det slik at vi har hatt mange turer til Briskeby på Hamar for å se kamper mot dem. Noen er mer minneverdige enn andre og Klanen har blant annet leid flytoget og reist oppover som Klanen Railways.

Det var noe helt spesielt ved å gå om bord i Klanen Railways og reise på bortetur med vårt eget tog. Vi gikk i samla flokk opp til stadion på Hamar og var et mektig og høylytt skue. 

Ett år hadde HamKam solgt for mange billetter til bortetribunen - en sliten gammel ståtribune i tre - og den var så full av Vålerengasupportere at det rett og slett ikke var plass til flere. Vi sto som sild i tønne. HamKam hadde ikke tribuner på kortsidene, så de siste som kom til stadion ble stående i hagen til nærmeste nabo - som like godt inviterte sine uinviterte hagegjester på grillfest. 

Dette er 15-20 år siden. Det er på høy tid å lage nye minner mot HamKam nå, både hjemme og borte - og det starter på Intility Arena mandag klokka åtte. Bli med på kamp og støtt Vålerenga! Ta deg en tur innom Øst og lad opp før kampen også. 

Tenk om vi klarer å fylle stadion, alle til Valle! 

Kampen og rammen rundt 16. mai

Finspillet på banen må spillerne ta seg av, men rundt banen er det mye du og jeg kan være med å påvirke.

Selv om du ikke synger og lager stemning vil du, som en av folkehavet være en del av rammen rundt kampen og dermed en viktig bidragsyter når vi feirer fotballens festdag. At du og vennene dine tar turen på kamp 16. mai er viktig. Jo flere vi er på tribunen jo bedre blir opplevelsen for oss alle. 

Synger du med på sangene våre er du enda viktigere for oss supportere og du ønskes velkommen som vår beste venn. Nå som alle korona-restriksjoner er borte kan vi lage skikkelig fotballfest 16. mai. Ikke gå glipp av den sjansen. 

Visste du at Østblokka høres helt nederst på Vålerenga og langt bort på Løren under kamp? Det er langt, men jeg tror vi klarer bedre enn det mot HamKam, og med deg på plass høres vi til Lillestrøm og langt bort på vestkanten. Dette må du bli med på! 

La oss fylle Østblokka, la oss fylle Patriot-tribunen, la oss fylle hovedtribunen og så kan HamKam-supporterne som ikke har møtt Vålerenga siden 2008 fylle kortsiden sin.

Det blir ei heksegryte, det blir en opplevelse for øynene og ørene og det blir skikkelig bra fordi både du og jeg er på tribunen. Jeg kjenner jeg gleder meg skikkelig til denne kampen!

Kampen på tribunen vinner vi, kampen på banen vinner gutta våre og så går vi smilende og rake i ryggen hjem etterpå med tre poeng i lomma. Det er oppskrifta på en perfekt 16. mai.

Så vi sees mandag! Det er Vålerenga-HamKam på fotballens festdag og stedet er Intility Arena klokka 20.00!

Billetter finner du her

Annonse fra Eliteserien: