- Det er helt sinnsykt bra

Herman Stengel og Bård Finne er mer enn fornøyd med sin nye hjemmebane etter historiens første treningsøkt på eget kunstgress.


FIFA og folk fra Universiteit Gent var tirsdag på plass på Vålerengas nye stadion for å teste og godkjenne kunstgresset. Skal vi tro ekspertene, altså spillerne selv, var det nærmest perfekt allerede fra første stund.

- Alt ser veldig bra ut, og gresset er lynraskt, sier Bård Finne, som også fikk teste målnetta til gangs. 

Filip Motte fra Universiteit Gent har vært på mange stadioner rundt omkring for å teste kunstgress for FIFA, og da er det seks ulike tester som kjøres. På Vålerengas nye stadion fant han ikke et eneste sted på banen som ikke var perfekt. 

- Jeg må si at banen ser veldig bra ut. Resultatene er veldig, veldig gode og selv om jeg hadde lett etter feil hadde jeg nok ikke funnet det, sier Motte. 

Annonse:

Vålerengas damelag testa banen for første gang mandag kveld, og også de er veldig fornøyd med sin nye hjemmebane.

- Det var helt fantastisk å gå utpå der første gang. Gresset er veldig bra og nå gleder vi oss veldig til åpningshelga, sier Maren Hauge og håper på flere tusen på tribunen og tilskuerrekord (1643 p.t) i Toppserien 9. september. 

Damene spiller den første kampen på Valle lørdag 9. september klokka 15.00 mot Kolbotn. Her vil det bli gratis inngang, men billetter må lastes ned på Ticketmaster før ankomst slik at Sjappa og Frode Veie får testa systemet før søndagen. Mer informasjon om dette kommer. 

PS: Stadion åpner ikke for publikum og presse før i neste uke. Nå er det kun testing av anlegget som foregår. 

Se video fra første trening øverst i saken. 

Annonse fra Eliteserien: