- Vi ønsker alltid å være konkurransedyktige

Fagermo og Hafstad om seriesystemet og tirsdagens 11-0-tap i Arendal.

Annonse:

Vålerengas rekrutter reiste til Arendal og PostNord-ligaoppgjøret mot opprykkskandidaten med kun to spillere (Bjurstrøm og Stær-Jensen) fra A-stallen.

Med en snittalder på 16 år mot et av de beste lagene i avdelingen, fikk unggutta det i overkant tøft på bortebane. 

Dag-Eilev Fagermo har fått med seg kritikken som har kommet i etterkant av oppgjøret, og sier seriesystemet for 2. lagene er et problem. 

- Det er ikke rettferdig å vinne 5-0 i runden før, for så å gå på et 11-0-tap i runden etter. 2. divisjonssystemet for 2. lagene er et problem, og det vil bli urettferdig. Det er flere grunner til det, og det ene er at vi må tenke på A-laget først, sier han og fortsetter: 

- Med et tidvis tett kampprogram i Eliteserien, landslagssamlinger og motstandere som ikke ønsker å spille når det passer best for oss, gjør at det er komplisert og vil bli urettferdige laguttak. Jeg har full forståelse for at det er urettferdig for de som kjemper i topp og bunn som ikke har 2. lag selv, sier Fagermo.  

Innføringen av Nasjonal G17 har ført til en økt satsing på 16-og 17-åringer i klubben, og dette har ført til at rekruttroppen har blitt ett år yngre i snitt. Utviklingssjef Thomas Hafstad sier dette etter kampen mot Arendal: 

- Først og fremst er tirsdagens resultat ikke representativt for hvordan vi gjennomfører sesongen. Vi ønsker alltid å være konkurransedyktige, men når A-laget er i en fortettet syklus med kamper, da blir det utfordringer. Det er ikke mange serierunder i år at vi ikke kan stille nogenlunde jevne tropper. Men det er altså A-lagsaktiviteten som bestemmer, og det får noen ganger følgefeil for 2-laget, sier Hafstad. 

Han utdyper litt om hva som ville gjort divisjonen mer rettferdig i videoen under: 

Får du ikke opp videovinduet - Trykk her

Annonse fra Obos-ligaen: