- Det eneste vi ønsker er å få hverdagen tilbake

John og Olav på Vålerengas gatelag håper det snart åpnes for normale treninger igjen.

Annonse:


- Det er rett og slett så få som blir smitta på fotballbanen, så jeg håper jo snart at vi får lov til å spille mot hverandre. Prisen vi må betale er at de yngre forsvinner fra laget fordi de syns det er kjedelig når vi ikke kan spille fotball, sier Olav og får støtte fra kameraten:

- Vi får ikke trent sånn som vi er vant til, og jeg tror det er verre for de yngre med tanke på rusen. De har litt lettere for å kjede seg enn det vi har, sier John. 

Regjeringen skal ta en beslutning på om det kan åpnes opp for kontakttrening for gatelagene 1. september, og fra Norges fotballforbunds side er Gatelag og tilrettelagt fotball en prioritet. 

Dette er sårbare grupper som er utsatt i koronaperioden, og har betydning i et utvidet folkehelseperspektiv.

John og Olav jobber hardt for å holde motivasjonen til lagkameratene oppe i den krevende tiden uten kontakttrening, og håper regjeringen snart åpner opp for spill igjen. 

- Vi ønsker oss egentlig bare hverdagen tilbake sånn som den var. 

Gatelagstrener Henrik Tellefsen Gimle håper på lik linje med spillerne sine at det snart åpnes for normale treninger, men vil benytte anledningen til å skryte av gutta og ansvaret de har tatt under pandemien. 

- Vi er veldig stolte og imponert over jobben John og Olav gjør. De stiller alltid opp og er positive selv om det er en krevende tid, sier Gimle. 

Se hele intervjuet med John og Olav øverst i saken. 

Annonse fra Eliteserien: