- Det blir en karaktertest

Det sier Jonatan Tollås Nation før årets siste eliteseriekamp mot nedrykkstruede Sogndal.

Årets nest siste trening er unnagjort på Intility Arena. Nå gjenstår kun én lett økt på lørdag før bussavgang til sesongens siste kamp borte mot Sogndal. 

Jonatan Tollås Nation er fra Ålesund og har fått mange tekstmeldinger fra folk i hjembyen. Aafk står, i likhet med Sogndal, i fare for å rykke ned, men med Vålerenga-seier på søndag kan Aalesund berge plassen. 

Annonse:

- Det er ingen tvil om at jeg heller vil ha Aalesund i Eliteserien enn Sogndal, og den bussturen til Sogndal på åtte timer er grunn nok aleine til å sende de ned en divisjon. I tillegg er det jo en historie mellom Vålerenga og Sogndal fra 2000 og 2004, så nå er det payback time, sier Tollås Nation. 

Vålerenga budsjetterte med en 6. plass før årets sesong, og med seier i siste kamp er målet nådd. Før søndagens oppgjør på Fosshaugane Campus ligger fire klubber (Vålerenga, Stabæk, Haugesund og Odd) med like mange poeng (39), der vi ligger øverst på bedre målforskjell enn de tre andre. 

Tollås Nation vet det står mye på spill for Sogndal og mener kampen blir en karaktertest for Vålerengas del. 

- Vi har selvfølgelig posisjonen på tabellen å spille for, og vi vet det betyr mye for klubben rent økonomisk, mens de spiller for overlevelse i ligaen. Selv om betydningen av kampen er viktigere for dem, må vi vise karakter å stå på like mye som dem, avslutter Tollås Nation. 

PS: Klanen har sendt et åpent brev til våre spillere før kampen mot Sogndal. Kaptein Christian Grindheim hadde høytlesning av brevet i garderoben etter torsdagens trening, og dette kan du se på vår Facebook-side i kveld.

Se intervjuet med Tollås Nation i vinduet under:  


Annonse fra Eliteserien: