Deila: – Må stå sammen

Ronny Deila var naturligvis langt nede etter søndagens tap for Viking. – Nå gjelder det å stå sammen, sier han.

Bare fem minutter ut i kampen tok Viking ledelsen, og laget økte til 2-0 midtveis i omgangen. Deila forteller at det ble veldig høye skuldre da målene kom.

– Du ser det de første minuttene at vi går ut for å gjøre dette til å bli vår dag, men så blir vi kontret på og slipper inn 1-0. Da blir det veldig mye stress, mye armer og bein, og vi mister rytmen i det vi driver med. De scorer på de to sjansene de har før pause og vi klarer ikke sette de to-tre sjansene vi har, sa Deila etter at media hadde fått sitt.

Enkle feil

I pausen fikk Vålerenga beskjed om å ikke stresse og kunne fått uttelling umiddelbart.

– Vi prater om det i pausen at vi må roe oss ned og gjøre de tinga vi ble enig om. Vi starter allright i andreomgang og får straffe som vi er uheldige at vi ikke klare å sette den både en og to ganger. Da sprer det seg videre usikkerhet om at dette ikke er dagen. Når vi gjør så enkle feil bakover, og det blir tre og fire baklengs, så blir det en grusomt trist dag. Det er trist når så mange gode fotballspillere ikke klarer å prestere bedre enn det vi gjør i dag og det er mitt ansvar. Vi kan ikke fortsette som det her, og legger til:

– Allerede til helga har vi en god mulighet til å gjøre noe med det. Kampen mot Ranheim blir kjempeviktig for oss for å komme på rett fote igjen. Det er klart dette setter seg i hodet til alle sammen som er her.

– Fantastiske supportere!

Vålerenga ramlet ned til niendeplass søndag og møter et Ranheim-lag som spilte 1-1 mot Bodø/Glimt.

– Vi må ta samling i bunn og erkjenne hvor vi er. Så må vi ta tak i de enkle tinga som gjør at vi får en trygghet i laget. Gjennom gode opplevelser på banen vil folk finne tilbake til seg selv igjen. Så må vi stå sammen som en enhet. Man må by på seg selv og slutte å gjemme seg og da blir fellesskapet mye sterkere. Det som er godt er at jeg kjenner en gruppe som har troa på det vi driver med og som står bak oss. Det er også det viktigste for å få snudd dette igjen, sier Deila og skryter veldig av supporterne som tok turen mot Viking:

– Jeg er kjempeglad for hva Klanen og supporterne våre gjorde i dag. De leverte en fantastisk prestasjon og den støtten setter jeg utrolig stor pris på. Det vet jeg at spillerne gjør også. Og så skjønner vi alle at dette ikke er bra nok og vi må opp i ringa.

Annonse:

Annonse fra Obos-ligaen: