Dansk midtstopper klar for Vålerenga!

Pierre Kanstrup kommer fra tyrkisk fotball og spiller for Vålerenga ut sesongen.

30-åringen ankom Valle mandag morgen og gjennomgikk den obligatoriske legesjekken før han skrev under kontrakten som binder han til Vålerenga ut 2019-sesongen.


– Det er veldig fint å være her! Jeg har møtt mange hyggelige mennesker og har blitt tatt godt imot. Jeg er veldig glad for å signere for Vålerenga, sa han kort tid etter at kontrakten var undertegnet.

Erfaren

Saken fortsetter under bildet.

Pierre Kanstrup Jørgen Ingebrigtsen_VFE
Pierre Kanstrup og Jørgen Ingebrigtsen. Foto: Vålerenga Fotball Elite.

Sportslig leder Jørgen Ingebrigtsen er naturligvis storfornøyd med å ha fått Kanstrup på plass.

– Vi har vært ute etter en midtstopper siden Jonatan Tollås Nation ble skadet, så nå er vi veldig glade for å ha fått en så erfaren spiller som Pierre på plass. Med flere års erfaring fra den danske Superligaen som kaptein forventer vi også å få en spiller som kan ta ansvar i gruppa og være med å hjelpe oss mot å nå målene våre i høst, sier Ingebrigtsen.

Kanstrup startet karrieren i Brøndby og har ungdomslandskamper for Danmark. I januar gikk han til toppserieklubben BB Erzurumspor i Tyrkia, men returner nå til Skandinavia for å spille i Oslo.

– Jeg er en spiller med erfaring. Jeg er god til å plassere meg på banen om jeg kan si det selv. Jeg håper jeg kan bidra med lederegenskaper og hjelpe Vålerenga med våre mål for sesongen.

Forsvarsspilleren spilte 14 kamper for BB Erzurumspor i Süper Lig sist sesong.

Fri overgang

Kanstrup kommer til Vålerenga på fri overgang etter at han ble enig med sin tyrkiske klubb om å avslutte avtalen da de rykket ned sist sesong. Hvorfor han valgte Vålerenga som sitt neste stoppested var han ikke i tvil om:

– Vålerenga er en stor klubb i Norge og jeg vet at de har de beste supporterne i hele Norge. Det gleder jeg meg enormt til å oppleve. Nå har jeg sett stadion, møtt mange mennesker og gleder meg veldig til å komme i gang!

Kanstrup melder seg klar til dyst allerede til onsdagens kamp mot Stabæk på Nadderud.

Fakta

  • Navn: Pierre Kanstrup

  • Født: 21. februar 1989 i København.

  • Høyde: 188 cm.

  • Posisjon: Midtstopper

  • Tidligere klubber: BB Erzurumspor, AGF Aarhus, SønderjyskE, FC Fredericia, Brönshöj, Lyngby, Brøndby.

  • Landslag: U16, U17, U18, U19, U21.

  • Aktuell: Kontrakt med Vålerenga ut 2019.

Annonse:

Annonse fra Obos-ligaen: