Damene sikret historisk gull!

Vålerengas damelag slo Arna Bjørnar 4-0 i siste seriekamp.

De har ledet serien siden august, og i dag ble det klart at Vålerengas damelag tok historiens første seriegull.

Før kampen var Vålerenga á poeng med Rosenborg, men ledet på bedre målforskjell. Og selv om trønderne vant borte mot Klepp var det aldri noen tvil om hvor gullet skulle havne.

Best fra start

Kaptein og lagets store spiller, Sherida Spitze satte inn 1-0 på frispark før det var spilt fire minutter og satte med det tonen for kampen.

Da oppgjøret var 17 minutter gammel dobla Ingibjörg Sigurdardottir ledelsen etter en corner fra Spitze, og selv om gjestene fra vestlandet hadde et par halvsjanser i løpet av omgangen var 2-0-ledelsen til pause fullt fortjent.

Sherida Spitze startet målshowet etter tre minutter og 50 sekunder (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Kunne slippe jubelen løs

Vålerenga fortsatte storspillet etter hvilen, og da kampen var en drøy time gammel satte innbytter Celin Bizet Ildhusøy inn Vålerengas tredje for dagen. Cubafoten la ballen pent ned i venstre hjørne med venstrefoten og punkterte med det kampen.

Syv minutter før fulltid fastsatte høyreback Catherine Bott sluttresultatet til 4-0 med en strålende enkeltmannsprestasjon. New Zealanderen tok med seg ballen fra midtbanen og banka inn et skudd fra distanse.

Da dommeren blåste av kampen kunne jentene og trenerteamet slippe jubelen løs foran de 200 på tribunen. Tårene trillet, konfettien fløt og pokalen ble hevet på Intility Arena 6. desember 2020!

Vålerenga Damer er seriemester og vi kunne ikke vært mer stolte!

Alle foto: Morten M. Larød/Sportfoto