Cup-exit mot Glimt

Gjestene avgjorde ett minutt før fulltid og sendte Vålerenga ut av cupen.

Onsdag kveld var det duket for cupens 3. runde da Bodø/Glimt gjestet Intility Arena. Hovedstaden viste seg fra sin beste side med 23 grader og skyfri himmel, og 3097 tilskuere hadde tatt turene til Oslo øst.

Vålerenga stilte med debutant Magnus Sjøeng i mål, og første gang unggutten måtte i aksjon var 28 minutter ut i oppgjøret. Et innlegg fra Sondre Sørli endret retning i Hedenstad og satt Sjøeng litt ut av spill, men på returen fra Runar Espejord var 20-åringen lynraskt nede og hindra spissen scoring.

Petter Strand sto bak Vålerengas eneste store sjanse før pause (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

God Vålerenga-mulighet

Hjemmelagets første sjanse i oppgjøret kom etter en god opprulling på venstresida. Osame Sahraoui lekte seg på kanten og fant Strand i boksen. Bergenseren dro til fra distanse, men ballen gikk over målet til Nikita Haikin.

Vålerenga var solide defensivt før pause, og selv om gjestene hadde en del ball evnet de ikke å spille seg til store nok muligheter. Omgangen ble avslutta med ti kongeblå etter at Leonard Zuta fikk seg to kraftige smeller i hodet på kort tid. Svensken måtte kaste inn håndkle, og inn kom Jacob Dicko Eng.

17-åringen var aktiv på kanten fra start, og etter 64 minutter starta han det som ble 2. omgangens første store mulighet for Vålerenga.

Dicko Eng krangla med seg ballen, spilte fri Jatta som fant Ismaheel inne i boksen. Nigerianeren, som spilte sin siste kamp i kongeblått fyrte av, men rett i blokka. På returen var Henrik Bjørdal, men han ble kontant stoppa på kanten av femmeteren.

Magnus Sjøeng redda straffe i debuten (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Enorm Sjøeng-debut

Vålerenga prøvde seg på en ny kontring like etter, men skuddet fra Osame Sahraoui havna i nettveggen.

Kampen sto og vippa, og da stadionuret viste 82 minutter gikk Hugo Vetlesen ned i boksen etter en duell med Petter Strand. Glimt-spilleren falt veldig lett, men dommer Sivert Øksnes pekte på ellevemetersmerket.

Innbytter Ola Solbakken sto ansikt til ansikt med keeperdebutant Sjøeng, men det var unggutten som vant duellen. En mesterlig redning og stadig 0-0 på Intility Arena, men oppgjøret skulle avgjøres.

Ett minutt før fulltid dro Victor Boniface seg forbi inne i Vålerengas boks og fant Ulrik Saltnes på seks meter. Glimt-kapteinen banka ballen inn i lengste og sendte gjestene videre i cupen.