Bryant Lazaro med doktorgrad

Vålerengas nyansatte spillerutvikler forsvarte sin doktoravhandling i Spania.

Annonse:

Amerikanske Bryant Lazaro har vært trener i flere store internasjonale akademier som blant andre Sevilla FC og Levante UD, men nå er mannen med en av de høyeste utdannelsene i norsk fotball, ansatt som spillerutvikler i Vålerenga. 

Denne uka forsvarte 34-åringen sin doktoravhandling med tittelen «Validation of a Competency Model to Evaluate and Identify Talent in Developmental Categories. Case of a Spanish Football Club", og bestod med glans. 

Hans forskning var basert på spillere i akademiet til Sevilla FC, og trenernes evaulering av utviklingsprosessen. Lazaro jobbet som U21-trener i Sevilla i 2016/17-sesongen.

    Lazaro oppnådde bedømmelsen Outstanding Cum Laude for sitt arbeid, noe som både er unikt og en strålende attest for arbeidet som er gjort. Det er noe utviklingsleder Thomas Hafstad er stolt av. 

    - Det er strålende at vi har godt utdannede fotballfolk i klubben. Det er det vi ønsker å ha i utviklingsavdelingen, og vi er naturligvis stolte av arbeidet han har gjort, sier Hafstad og fortsetter: 

    - Bryant har kommet inn i Vålerenga med god kraft. Han er strålende på feltet og har sklidd godt inn sammen med de andre i trenerteamet. Vi er veldig fornøyde med å ha han som en del av utviklingsavdelingen, avslutter Hafstad. 

    Vi gratulerer Bryant med ny tittel og strålende resultater!

    Annonse fra Obos-ligaen: