Bråtveit klar for Vålerenga

Keeperen har signert en avtalen ut året.

Annonse:

Vålerenga og Djurgården er enige om en avtale for Per Kristian Bråtveit. 26-åringen sto 117 kamper for Haugesund i Eliteserien før den svenske storklubben Djurgården kjøpte han i 2019.

Etter at 1. keeper-plassen glapp i 2020 ble han utleid til Groningen i Nederland og deretter til den franske Ligue 2-klubben Nimes Olympique, hvor han har vært det siste året.

Haugesunderen er spilleklar fra 1. august og ser veldig frem til å bidra for Vålerenga i høst.

- Jeg gleder meg til å møte gutta, være med å snu en litt tøff periode for klubben og ikke minst til å spille foran Klanen. I tillegg blir det bra og bli satt på diett av Dag-Eilev, sier han med et smil. 

Bråtveit debuterte for det norske A-landslaget (også omtalt som nød-landslaget), i 1-1-kampen mot Østerrike. Han står i tillegg oppført med 31 aldersbestemte kamper for Norge. 

Sportssjef i Vålerenga, Joacim Jonsson er glad for å ha Bråtveit på plass, og spesielt fornøyd med den løsningen klubben fikk med Djurgården.

- I Per Kristian får vi en topp tre-keeper i Eliteserien. Det er en spiller med stor erfaring til tross for sin relativt unge keeper-alder, og han kommer fra en kanonsesong i franske Nimes Olympique, sier Jonsson og fortsetter:

- Da Kjetil Haug ble solgt til Toulouse FC sto vi igjen med to unge keepere i Magnus Sjøeng og Storm Strand Kolbjørnsen. Dette er to unge gutter vi har stor tro på skal bli klassekeepere. Sjøeng har allerede vist sine kvaliteter på den øverste scenen i norsk fotball, men det ville nærmest vært uansvarlig av oss å ikke forsterke keeperteamet med mer erfaring, gitt den situasjonen klubben befinner seg i. Med PK, i tillegg til våre to unge sisteskanser står vi nå med Eliteseriens sterkeste keeperteam denne høsten, sier svensken og legger til: 

- Per Kristian har signert en avtale ut sesongen. Vi har unge keepere som skal få sjansen når timingen er riktig og da er det viktig å ha åpninger for dem. Vi er svært fornøyde med denne løsningen, avslutter sportssjefen.

Keepertrener Gjermund Østby, mannen som fostrer den ene keeperen etter den andre til topp fem-ligaer i Europa, har naturligvis vært sentral i prosessen. Han har hatt Per Kristian på aldersbestemte landslag tidligere, og det var kjærlighet ved første blikk da Bråtveits navn kom opp.

- Per Kristian og jeg har hatt et godt samarbeid på landslaget og kjenner hverandre godt. Han er en veldig god allround-keeper med masse erfaring fra Eliteserien, og han er en type som vil passe godt inn hos oss. Jeg gleder meg til å få han på plass, sier Østby. 

VELKOMMEN PER KRISTIAN! 

Annonse fra Eliteserien: