Braktap mot Rosenborg

Vålerenga gikk på sitt største tap på Intility Arena da trønderne vant 4-0.

Vålerenga var ubeseiret på Intility Arena før søndagens møte med Rosenborg, men hovedstadens kongeblå menn fikk en brutal start på oppgjøret mot trønderne. Etter syv minutter spill sto det 1-0 til gjestene.

Ole Sæter hadde allerede skutt én gang i oppgjøret da han prøvde lykken på ny. Spissen  fyrte av fra 25 meter, og en uheldig Kjetil Haug måtte se ballen gå under seg og i mål.

Ny smell

Vålerenga var det førende laget innledningsvis og spilte bortelaget lave, men det hjalp lite når ballen ikke ville i mål og den siste pasningen var upresis. Slikt blir man straffet for på dette nivået.

Kjetil Haug måtte plukke to baller ut av nettet før pause (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Per Ciljan Skjelbred fant Stefano Veccia på venstrekanten, og med en enkel kroppsfinte sendte svensken Bjarnason vekk og kula i krysset. 0-2 etter 22 spilte minutter.

Vålerengas største sjanse før hvilen var et skudd fra Leonard Zuta, men venstrebacken ble stoppa av tverrliggeren og gutta måtte gå i garderoben to mål bak.

Det var alt annet enn en drømmeomgang for Vålerenga, for i tillegg til to svært enkle mål i mot måtte også Odin Thiago Holm forlate banen med skade.

Fra vondt til verre

Henrik Bjørdal ble erstatta av Taofeek Ismhaeel fra start i den andre omgangen, men det hjalp dessverre lite. Like før kampuret viste 50 minutter sto det 0-3, og nok en gang var det svakt forsvarsspill.

Adrian Pereira curla et innlegg inn i boksen, Ole Sæter sneik seg inn bak ryggen på Bjarnason og styrte kula opp i nettaket.

Aron Dønnum fortviler etter forspilte sjanser (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Det var ikke slik at Vålerenga ikke skapte sjanser denne søndagskvelden, men ingenting, absolutt ingenting gikk vår vei. Henrik Udahl snappet ballen fra Andrè Hansen og Aron Dønnum skulle sette den i det åpne buret. På streken dukka et RBK-hode opp og avverget, og den påfølgende corneren endte med kveldens fjerde baklengs.

En kontring fra trøndernes venstreside havna til slutt opp i beina på Pereira, og fra 12 meter kunne backen dytte inn kveldens fjerde.

Vålerenga evna ikke å få ballen mellom stengene og med fire i nettet den andre veien endte søndagskvelden med det største tapet på Intility Arena.

Tusen takk til dere 10.156 som tok turen til Valle i kveld. Det er imponerende!