Brage Skaret til Fredrikstad

Vålerenga er enig med OBOS-ligaklubben om en overgang for midtstopperen.

Annonse:

Vålerenga og Fredrikstad ble i dag enige om en overgang for Brage Skaret. 20-åringens avtale i kongeblått strakk seg opprinnelig ut 2024-sesongen, men nå fortsetter Skedsmo-gutten karrieren i OBOS-ligaen. 

Skaret har signert en avtale som strekker seg ut 2025, og nå gleder han seg til nye utfordringer. 

- Jeg føler dette er riktig steg for meg nå. Jeg må prioritere spilletid og ser frem til å komme på plass i Fredrikstad, sier Skaret og legger til: 

- Jeg har hatt en veldig fin tid i Vålerenga og har satt stor pris på den hjelpen jeg fikk fra dag én. Å komme fra en breddeklubb til en toppklubb kan være skummelt for en ung gutt, men jeg ble raskt inkludert og følte meg som en del av Vålerenga med en gang, sier han. 

Saken fortsetter under bildet. 

Brage Skaret er klar for FFK. Her fra cupkampen mot Kolbu tidligere i år (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)
Brage Skaret er klar for FFK. Her fra cupkampen mot Kolbu tidligere i år (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Dag-Eilev Fagermo har bare gode ting å si om 20-åringen og tror overgangen til FFK kan bli veldig bra for hans videre utvikling.  

- Da jeg kom til Vålerenga var Brage en spiller jeg hadde skikkelig tro på. Dessverre har vi ikke greid å få ut hele potensialet hans her, så jeg tror det er bra for han med et miljøskifte, sier Dag-Eilev Fagermo og legger til:

- Brage har ekstreme holdninger, er veldig profesjonell og en spiller du unner alt godt, avslutter hovedtreneren.

Sportssjef Joacim Jonsson er godt fornøyd med avtalen med Fredrikstad, og deler også Fagermos inntrykk av Brage.

- Først og fremst er Brage en fantastisk gutt. Dessverre har det ikke blitt så mye Eliteseriespill denne sesongen, og i den alderen han er nå så trenger han enda mer kamptrening på et høyere nivå enn Vålerenga 2 i 2. divisjon. Jeg er sikker på at han vil få mye spilletid i Fredrikstad, og at han kan fortsette å utvikle seg der, sier Jonsson.

Skaret ble presentert som Fredrikstad-spiller fredag formiddag, og kan få debuten sin på hjemmebane når opprykksjagende Ranheim gjester plankebyen søndag.

Vi takker Brage for tiden i Vålerenga og ønsker han masse lykke til videre!

Foto: Morten M. Larød/Sportfoto 

Annonse fra Eliteserien: