IMG_0140

Børven er tilbake i Vålerenga!

Ni år etter han forlot klubben skal spissen igjen ikle seg kongeblått.

Annonse:

Fra 2012 til 2013 spilte Torgeir Børven 43 kamper og scora 18 mål for Vålerenga. Ni år senere er han tilbake i klubben og klar for å putte nye kasser i kongeblått.

- Det kjennes godt å være på plass. Jeg trivdes i Vålerenga for ti år siden, og føler meg trygg på at jeg skal trives her denne gangen også, sier han og fortsetter: 

- Jeg kommer først og fremst hit for å bidra med mål som spiss. I tillegg så jeg at jeg ble omtalt som en veteran, så da kan jeg kanskje hjelpe de yngre litt og vise dem hva som skal til. Skape litt kultur, rett og slett, smiler han. 

Spissen har hatt stor suksess under Dag-Eilev Fagermos ledelse tidligere, og ble blant annet toppscorer i Eliteserien i 2019. Nå gjenforenes de i hovedstaden, og sjefen er naturligvis veldig glad for at Børven nå er Vålerenga-spiller. 

- Torgeir er en spiller jeg kjenner svært godt, og en spisstype som passer veldig bra inn i måten vi spiller på, sier Fagermo. 

Børven gjennomgikk en operasjon tidligere i år og hadde opptreningen sin under kyndig ledelse av Vålerengas fysiske apparat. I tillegg bodde han hos sin nye lagkamerat. Fredrik Oldrup Jensen, og er derfor godt implementert i gruppa allerede.

- Det er en veldig bra gjeng her, og jeg føler de har tatt steg siden jeg var her i mars. Det er tydelig at det er et lag i utvikling og at ting gjøres riktig.

Børven har skrevet under på en avtale som strekker seg ut 2024, og sportssjef Joacim Jonsson er godt fornøyd med å få avtalen i boks. 

- Torgeir var den første spissen vi prøvde oss på. Den gangen kom vi ikke i mål med den tyrkiske klubben, men det er som ordtaket sier: Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves, smiler sportssjefen og legger til:

- Torgeir er som skapt for vår måte å spille fotball på, og er en type som kler Enga, avslutter han.

PS: Det jobbes med å få Torgeir spilleklar til søndagens kamp på Briskeby, men det gjenstår å se om alle papirene går igjennom.

Vi ønsker Torgeir hjertelig velkommen tilbake! 

Annonse fra Obos-ligaen: