NTB_a0JDyGj-7fo

Borchgrevink og Tennebø inn i styret

A-lagsspillerne er valgt inn som medlemmer i styret til Stiftelsen Vålerenga Samfunn.

Annonse:

For første gang i historien er styret i Stiftelsen Vålerenga Fotball Samfunn representert med aktive spillere fra både dame- og herrelaget. 

Herrelagets kaptein Christian Borchgrevink og damelagets midtbanespiller Ylinn Tennebø er nå nye styremedlemmer i Stiftelsen, og førstnevnte ser virkelig frem til vervet som venter. 

- Først og fremst syns jeg det var veldig moro å bli spurt, og så tror jeg også at jeg har mye å bidra med. Jeg har vært i klubben veldig lenge og kjenner godt til hva vi står for. I tillegg kan jeg være en fin arm inn i den sportslige avdelingen i klubben, sier han og legger til: 

- Hvis vi klarer å utnytte ansiktene våre til å spre budskapet til Vålerenga i de ulike arrangementene vi deltar på, så tror jeg det er lettere for meg enn for andre som kommer utenfra. Hvis de kommer med tiltak, så skal jeg bidra til å se hvordan vi kan få det inn i hverdagen her på Valle. 

Kapteinen gleder seg over styrevervet i Stiftelsen (Foto: Fredrik Varfjell / NTB)
Kapteinen gleder seg over styrevervet i Stiftelsen (Foto: Fredrik Varfjell / NTB)

Vålerenga Fotball har siden 1913 vært opptatt av å tilrettelegge for fysisk aktivitet og positive holdninger i Oslo. Klubben har gjennom hele sin historie tatt samfunnsansvar relatert til ulike problemstillinger som hovedstaden har stått ovenfor.

I 2014 ble Stiftelsen Vålerenga Fotball Samfunn etablert, og siden har det sosiale arbeidet i klubben blitt organisert her. 

I 2024 er det flere endringer i Stiftelsens styre. Styreleder Sven Mollekleiv fortsetter, Elin Horn og Jamil Dost gjør det samme.

Horn går inn som nestleder etter Per Ravn Omdal. Kamzy Gunaratnam og Hanne Mellingsæter går ut, og i tillegg til Christian og Ylinn kommer Carina Olset og Mari Mørtvedt inn i styret.

Vålerenga Samfunns nye styremedlem, Ylinn Tennebø i aksjon (Foto: Rodrigo Freitas / NTB)
Vålerenga Samfunns nye styremedlem, Ylinn Tennebø i aksjon (Foto: Rodrigo Freitas / NTB)

Daglig leder i stiftelsen, Jannicke Aas skryter av styrets nye representanter og gleder seg veldig over engasjementet spillerne viser. 

- Vi er veldig fornøyde med den nye styresammensetningen. Vi får god og bred kompetanse og ikke minst er det viktig for oss at vi får inn en representant fra både dame- og herrelaget, sier hun og fortsetter:

- Vålerenga er en klubb som er veldig bevisst sin rolle i lokalsamfunnet, og ved å få Christian og Ylinn inn i styret håper vi å skape enda mer kunnskap om vårt arbeid i spillergruppa og koble de enda tettere på våre prosjekter. Vi vet at det å ta samfunnsansvar er en vinn-vinn situasjon for klubben, samfunnet og ikke minst for spillerne selv.

- Vi ønsker også å rette en stor takk til Per, Kamzy og Hanne som nå går ut av styret for deres bidrag og støtte. 

Vi gratulerer Christian og Ylinn med styrevervene! 

Annonse fra Obos-ligaen: