Borchgrevink og Jatta fikset seier på Nadderud

Scoring i det 85. og 91. spilleminutt sikra første seier over Stabæk på bortebane siden 2014.

Beskjeden fra Fagermo var klar: Gå rett i strupen på Stabæk fra start! 1 minutt og 53 sekunder ut i matchen kom første skremmeskudd fra Henrik Bjørdal.

Vålerenga vant ballen høyt i banen, og banens beste mot Bodø/Glimt prøvde lykken fra distanse. Dessverre var ikke siktet fininnstilt og skuddet gikk over målet til Marcus Sandberg.

Med kniven på strupen

Hjemmelaget sto med fattige fem poeng på de seks første kampene, og da Stabæk-spillerne entret matta var ordene fra supporterne klokkeklar: Nok er nok - blø for drakta.

Selv om Vålerenga hadde mye ball, var vertene skumle på kontringer. De gangene Stabæk vant ballen på egen halvdel gikk det hurtig i lengderetning, og de klarte å skape flere halvsjanser på innlegg fra kant før pause.

Henrik Bjørdal var mye involvert for Vålerenga (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)
Vi har keeper

Hjemmelagets største sjanse i førsteomgang kom på nettopp kontring. Vålerengas corner ble klarert opp i banen, og der var lynraske Oliver Edvardsen.

Kantspilleren fossa fremover og fant Kornelius Normann Hansen på motsatt side. Han prøvde seg både én og to ganger mot Kristoffer Klaesson, men Vålerengas sisteskanse vartet opp med en meget kvalifisert dobbeltredning.

Ingen av lagene fant veien til nettmaskene før hvilen, og omgangen ebbet ut med 0-0.

Rødt kort

Like etter pause utnytta Tobias Christensen en svak inngripen av Marcus Sandberg, og i et forsøk på å redde seg inn igjen tok sisteskansen ballen med hånda utenfor 16-meteren og fikk marsjordre.

Vålerenga spilte nesten hele andreomgang med én spiller mer på banen, og like før timen var spilt viste Amor Layouni seg frem. Svensken var på plass på en retur, og banka til på halv volley, men dessverre snek ballen seg på feil side av stanga.

Tidligere Vålerenga-keeper Marcus Sandberg ble utvist tidlig i den andre omgangen (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)
Enorme muligheter

Vålerenga prøvde å trenge igjennom et svært lavtliggende Stabæk-lag, men det var først da de helhvite fikk corner at den virkelig store sjansen kom.

Christensen la perfekt inn, og på plass i boksen fikk Fredrik Oldrup Jensen gå helt uhindret til værs. Kun en meget god redning fra innbytter Jonas Brauti hindra Vålerengas nummer 7 nettkjenning.

Få minutter etter var Brauti på plass igjen da Layouni kom helt alene igjennom. Sisteskansen rykka ut og gjorde seg stor, og hindra nok en gang Vålerengas hurtige venstrekant.

Det sto definitivt ikke på antall målsjanser for Vålerenga i andreomgangen, og da ballen først gikk i nettet ble scoringen korrekt annulert for offside.

Borchgrevink til unnsetning

Den som venter på noe godt, venter som regel ikke forgjeves, og da muligheten dukka opp fem minutter før slutt tok Christian Borchgrevink ansvar.

En strålende bakromspasning fra Oldrup, og en keeper på halvdistanse var det høyrebacken trengte. 1-0 var et faktum, og det var langt ifra ufortjent.

På overtid satte Seedy Jatta spikeren i kista da han fikk sitt første mål for A-laget. Vålerenga tok sin første seier på Nadderud siden 2014, og tok fortjent med seg alle tre poengene tilbake til Oslo Øst.

Seedy Jatta og Osame Sahraoui feirer førstnevntes scoring mot Stabæk (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)