Borchgrevink klar for EM-kvalik

Vålerengas talentfulle forsvarsspiller skal representere Norge i den kommende EM-kvalifiseringen.

Norges G19-landslag skal spille mot Nederland, Skottland og Tyskland i kampen om en plass i EM, og blant spillerne som skal sende Norge videre er Vålerengas talentfulle forsvarsspiller, Christian Borchgrevink. 

Landslagstrener Pål Arne "Paco" Johansen har tatt ut en solid tropp, og har god tro på at laget skal ta seg videre fra den tøffe gruppa. 

- Jeg ser at vi har en god sjanse til å ta oss til EM. Sammenlignet med våre motstandere er vi det laget som har flest spillere som spiller fast i sine seniorlag, færrest gule kort fra første kvalifiseringsrunde og den bratteste positive utviklingskurven hva resultater angår i hele Europa. Det blir tøffe kamper mot gode lag, ja - men det blir jammen tøft for dem som skal møte oss også, sier Johansen til fotball.no.

Saken fortsetter under bildet. 

Borchgrevink spilte treningskamp med G19-landslaget tidligere i vinter (Foto: Thomas Brekke Sæteren)
Borchgrevink spilte treningskamp med G19-landslaget tidligere i vinter (Foto: Thomas Brekke Sæteren)

Da troppen var samlet i LSK-hallen tidligere denne måneden var det totalt 28 spillere. Nå har trenerteamet valgt ut de 20 som skal representere Norge i Tyskland i slutten av måneden, og Borchgrevink er selvskreven. 

18-åringen står oppført med 32 kamper og seks mål for Norge, og de kommende kampene med G19-landslaget blir hans første på det nivået. 

Slik spilles kampene

21. mars klokken 12.00: Norge – Nederland, Wersestadion
24. mars klokken 12.00: Tyskland – Norge, Stadion Grosse Wiese
27. mars klokken 18.00: Skottland – Norge, Am Bruchbaum

Se hele den norske troppen her

Annonse:

Annonse fra Obos-ligaen: