Borchgrevink er vår nye kaptein!

24-åringen er stolt og beæret over oppgaven som venter.

Annonse:

Under treningsleiren på den spanske solkysten ble Christian Borchgrevink utnevnt til Vålerengas nye kaptein. Gutten med kongeblått blod har vært i klubben stort sett hele karrieren, og vervet som Vålerenga-kaptein er noe han setter svært høyt. 

- Det er et vanvittig ansvar og rett og slett en ære. Det er stort, og jeg tror de fleste som kjenner meg og som har fulgt Vålerenga lenge nok, kommer til å forstå at dette betyr en del for meg, sier han. 

Hovedtrener Geir Bakke var aldri i tvil om hvem han skulle velge som lagets hærfører, og det er mange gode grunner til at det ble Christian Borchgrevink. 

- Man må kanskje først og fremst nevne at han er så blå som det går an å bli. Og så har han så mange gode egenskaper. Han tar ansvar, han bryr seg om folk rundt seg, ser mennesker og skjønner mye fotball. Det valget var egentlig ganske åpenbart, sier sjefen og legger til: 

- Det er jo også litt utfordrende, fordi han er 24 år og har nettopp kommet tilbake etter et langt skadeopphold. Men dette har vi prata om - det å skulle kjempe seg tilbake på banen og samtidig lede garderoben, og det sa han at han skulle håndtere greit. Da er i hvert fall ikke valget vanskelig å ta, sier Bakke. 

Trenerapparatet har også utnevnt et kapteinsteam, og sammen med Borchgrevink er også Henrik Bjørdal og Vegar Eggen Hedenstad. 

- Borch har fått med seg to "knakanes" gode karer der. Dette er gutter som har vært med lenge og det å få løfta det de har iboende i seg av erfaring og at det kan smitte over på resten av gruppa, er viktig. 

Se et lengre intervju med Borchgrevink og Bakke her: 

Annonse fra Obos-ligaen: