Blytungt i Sandefjord

Ett tverrliggerskudd for og tre mål imot. Det er fasiten etter kvelden på Release Arena.

Etter en lang landslagspause var det endelig duket for Eliteserien igjen søndag kveld. Sandefjord var verter på Release Arena, og det var hjemmelaget som stort sett var best i alt på en klissvåt gressmatte.

Skremmeskudd

Hans Erik Ødegaards mannskap var gode i presset sitt, og Vålerenga slet med å etablere noe særlig spill inne på vertenes banehalvdel i starten. Kampens første store mulighet kom etter åtte minutter, og den sto kveldens blåkledde for.

Leonard Zuta ble takla på vei fremover, men fikk ingenting av dommer Svein Oddvar Moen. Ballen havna hos Alexander Ruud Tveter, og via beinet til Ivan Näsberg fyrte spissen av et skudd som gikk i stolpen og ut.

Det var mye dueller og lite finspill før pause. (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)
Baklengssmell rett før hvilen

Vålerenga fikk litt mer kontroll på banespillet utover i omgangen, men farlighetene var det hjemmelaget som sto for. 36 minutter ut i oppgjøret slo Harmeet Singh høyrekant Vidar Ari Jonsson igjennom, emn Kjetil Haug var mesterlig ute og avverget forsøket.

Sisteskansen var derimot sjanseløs da William Kurtovic knuste Jonatan Tollås Nation i lufta like før pause. Midtbanespilleren kom fra dypet og flukta et godt slått innlegg fra høyre ned i det lengste hjørnet.

At vertene gikk til pause med 1-0-ledelse var absolutt ikke ufortjent, for det kunne stått mer. Kjetil Haug (og en godt plassert stolpe) var god bakerst og hindra både én og to store muligheter helt på tampen av omgangen.

Kjetil Haug hindra flere gode forsøk fra hjemmelaget før hvilen (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)
Vondt til verre

Tungt var ordet Dag-Eilev Fagermo brukte om de første 45, og satte inn Nicolaj Thomsen for Borchgrevink og Seedy Jatta for Tollås Nation fra start i den andre omgangen.

Selv med byttene var det svært lite som stemte for Vålerenga, og da Fredrik Oldrup var uheldig og dobla ledelsen for vertene etter en times spill så det virkelig håpløst ut.

Det første angrepet mot Sandefjords mål kom etter 70 minutter, men en god blokkering hindra Vidar Örn Kjartansson i skuddøyeblikket. Dessverre var det ingen der til å hindre den andre Vidar fra Island på motsatt halvdel. Høyrekanten fikk æren av å sette vertenes tredje for kvelden.

TAKK! (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)
Takk for oppmøtet!

Kveldens positive innslag på Release Arena var de drøyt 400 tilskuerne som hadde tatt turen fra hovedstaden. Gjengen sang gjennom samfulle 90 minutter og gjorde i hvert fall det de kunne for at kampen skulle endre karakter. Det gjorde den ikke, og Sandefjord vant 3-0 på eget gress.