Blytung kveld i Molde

Vålerenga tapte 5-1 på Aker stadion i vårsesongens siste kamp.

I et ufyselig vestlandsvær tok Molde imot Vålerenga på Aker stadion til vårsesongens siste kamp, og det var vertene som styrte kampen fra start.

Allerede etter fire minutter satte Mathias Moström inn 1-0 til Molde. Svensken fikk skyte forholdsvis uforstyrra ned i kaptein Adam Larsen Kwaraseys høyre hjørne fra 12 meter.

Boof i nettveggen

Vålerengas første mulighet kom på dødball etter kvarteret spilt. Et langt innkast fra Samuel Kari Fridjonsson ble flukta videre og endte til slutt opp hos Felipe Carvalho på bakre stolpe. Midtstopperen gikk for avslutning, men forsøket endte i nettveggen.

Effektive moldensere

Unggutten Erling Braut Håland har fått mye oppmerksomhet etter fire scoringer mot Brann i forrige runde, og etter 21 minutter var spissen på plass nok en gang. En corner fra venstre ble slått igjennom hele feltet, og på bakre stolpe fikk 17-åringen stå helt alene å sette ballen enkelt i mål fra to meter.

Syv minutter senere måtte Larsen Kwarasey nok en gang plukke ballen ut av eget nett etter en dødball. Etzaz Hussain hadde tatt turen over på motsatt side og svingte corneren inn på bakre stolpe. Der raga Babacar Sarr høyest i lufta og satte inn Moldes tredje scoring for kvelden.

Vålerenga ga bort usedvanlig mye rom sentralt i banen, både i midtbaneleddet og i de bakre rekker, og det utnytta hjemmelaget til det fulle.

Bård Finne satte inn Vålerengas eneste mål i 5-1-tapet mot Molde. (Foto: NTB Scanpix)

Redusering før pause

Det så stygt ut med tre i sekken før halvtimen var spilt, men Bård Finne sørga for fornyet håp med scoring ti minutter før pause. Kantspilleren ble spilt fri inne i boksen og alene med Andreas Linde tuppa han ballen mellom beina på sisteskansen.

Vålerenga hadde muligheten til å redusere enda en gang da Simen Juklerød ble spilt fri alene med Andreas Linde etter 54 minutter, men dessverre klarte ikke kantspilleren å overliste Moldes sisteskanse.

Helsvart aften

Det gjorde derimot Erling Braut Håland, som i tilsvarende situasjon satte ballen mellom beina på Adam Larsen Kwarasey og økte hjemmelagets ledelse til 4-1 like før timen var spilt.

Vondt ble til verre da innbytter Daniel Chima Chukwu satte inn hjemmelagets femte for kvelden etter 70 minutter. Vålerenga ga bort ballen sentralt, og da Chukwu finta bort Felipe Carvalho i boksen, fikk nigerianeren en enkel oppgave med å sette ballen i mål.

Ronny Deila var naturligvis svært skuffet over prestasjonen på Aker stadion (Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix)

Som om ikke fem baklengs var nok i seg selv, måtte Vålerenga spille de siste ti minuttene med én mann mindre. Abdisalam Ibrahim pådro seg sitt andre gule kort og ble dermed sendt i garderoben.

Det ble en blytung kveld i Molde by for våre gutter, og vårens siste kamp før sommerpausen endte med 5-1-tap.

- Det er utrolig flaut. Måten vi presterer på i dag er ikke holdbart. Vi er veldig uorganiserte og udisiplinerte, og gjør i tillegg veldig enkle feil. Gjør man det mot et godt Molde-lag, så blir det slike siffer, sier Ronny Deila og legger til:

- Jeg er helt sikker på at gutta inne i garderoben tenker det samme som meg. Dette er ikke noe vi skal være bekjent av, og det skal vi rette på og snu inn mot neste kamp, avslutter han.

Molde - Vålerenga 5-1 (3-1)