Blir ny hovedtrener for Vålerengas Elitelag

Moldenseren Petter Sjåholm er G14-lagets nye sjef.

Annonse:

28-åringen er i dag hovedtrener for 3. divisjonslaget Træff, men 1. november flytter den talentfulle treneren til Oslo for å bli hovedtrener for G14 på Norges beste akademi. 

- Når en klubb som Vålerenga tilbyr meg en fulltidsstilling der jeg kan leve av å jobbe som fotballtrener i Oslo, så er det en mulighet jeg ikke kan la gå fra meg, sier Sjåholm og fortsetter: 

- Jeg gleder meg stort til å bli en del av det jeg vet er et utrolig godt utviklingsmiljø. Jeg lærte mye da jeg var i klubben i 2018, og var i tillegg med på Vålerengas eksterne trenerutviklingsprogram (ETUP) i 2019, sier han. 

Trenertalent

I 2018 var Sjåholm som nevnt praksisstudent i Vålerenga, og jobbet den gangen med analyse for juniorlaget. Han kjenner med andre ord klubben godt fra før, og klubben kjenner han. Innsatsen han la ned den gangen er en av mange grunner til at han nå signeres som hovedtrener for et av Vålerengas satsingslag. 

Utviklingssjef Thomas Hafstad er glad for å få Sjåholm til Vålerenga (Foto: VIF Media)
Utviklingssjef Thomas Hafstad er glad for å få Sjåholm til Vålerenga (Foto: VIF Media)

- Petter skilte seg ut blant de mange gode kandidatene vi hadde på blokka, så vi er naturligvis svært fornøyde med at han kommer til oss. På en oversikt Dagbladet presenterte over de 28 største trenertalentene under 34 år, er Petter blant dem. Det lover veldig godt, sier utviklingssjef Thomas Hafstad og fortsetter: 

- Petter vil tiltre i jobben 1. november, og allerede da gå i gang med å forme neste års stall for G14. Han vil i tillegg ha en rolle som trenerutvikler i barnefotballen, og ellers være en sterk bidragsyter til å gjøre Utviklingsavdelingen i Vålerenga enda sterkere, avslutter han. 

Fullfører sesongen i Træff

Før han tar med seg flyttelasset til hovedstaden skal 28-åringen fullføre en spennende sesong med Træff. Laget har ønsker om å kjempe i toppen, og spiller siste seriekamp 30. oktober. 

- Det er en ekstremt intens sesong med enkelt serie. Hver kamp blir som en cupfinale, og vi håper jo, til tross for at vi har et veldig ungt lag, at vi skal være med å kjempe i toppen helt inn, avslutter han. 

Vi ønsker Petter masse lykke til med resten av sesongen i Træff, og gleder oss til å ha han på plass i Vålerenga 1. november. 

Foto: Romsdals Budstikke

Annonse fra Obos-ligaen: