Bjørdal matchvinner i Skien!

Vålerenga tok sin første borteseier på fem måneder da Odd ble slått 2-1 lørdag kveld.

Det tok kun tre minutter for Fagermos menn å ta ledelsen på Skagerak Arena i lørdagens oppgjør mot Odd. En scoring tatt rett ut av læreboka til sjefen.

En friskmeldt Borchgrevink var tilbake på backen og Bjørdal der han hører hjemme på indreløperplass. Sistnevnte spilte vegg med Layouni, som for anledningen var flytta over på høyresida. Svensken la inn med "skeiva", og i boksen var stortalentet Odin Thiago Holm og bredsida ballen i nettet bak en sjanseløs Leopold Wahlstedt.

Odd var nære ved å utligne bare noen minutter senere, men en strålende inngripen av Kjetil Haug hindra vertene scoring. For denne gang.

Odin Thiago Holm sendte Vålerenga i ledelsen allerede etter tre miniutter. Her fra en kamp på Intility Arena i 2020 (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Hjemmelaget kvitterte

Vålerenga hadde mye av banespillet på Skagerak Arena, men klarte ikke å utnytte overtaket. I stedet var det hjemmelaget som rista av seg sjokket utover i omgangen, og etter 33 minutter sto det 1-1.

Et innlegg fra Joshua Kitolano fant veien til Marcus André Kaasa, og i duell med Christian Borchgrevink klarte spissen å heade ned til Tobias Lauritsen. På halv volley banka venstrekanten ballen i nettet bak Haug.

Odd avslutta omgangen best, og fortsatte i samme spor etter pause. Hjemmelaget skapte flere store sjanser i minuttene etter hvilen, og Kjetil Haug måtte i aksjon tre-fire ganger.

Ut med skulderskade

Fagermo ble tvunget til å gjøre et keeperbytte ti minutter ut i omgang to da Kjetil Haug gikk i bakken etter en duell i feltet. Sisteskansen fikk en smell i skuldra og ble erstattet av  leiesoldat Mathias Dyngeland.

Debutanten fikk se både Henrik Bjørdal og Fredrik Oldrup Jensen få hver sin store mulighet like etter, men ingen av dem klarte å få ballen mellom stengene.

Kjetil Haug sto en god kamp mellom stengene, men måtte ut med skade etter 54 minutter. Mathias Dyngeland fikk dermed sin debut for A-laget (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Innbytteren fiksa straffe

Henrik Udahl erstatta Seedy Jatta etter 71 minutter, og det første spissen gjorde på banen var å skaffe straffe til Vålerenga. Henrik Bjørdal gikk frem til ellevemetersmerket og satte ballen kontant i nettet til 2-1-ledelse.

Odd prøvde seg på en sluttspurt på eget kunstgress, men Vålerenga holdt vertene på trygg avstand og tok sin første borteseier på fem måneder.