Bjørdal fiksa poeng i Drammen

Vålerenga og Strømsgodset hadde hver sin omgang søndag kveld, og da endte det 1-1 på Marienlyst.

Etter en forrykende forestilling mot Sarpsborg 08 torsdag, var det Strømsgodset som skulle få bryne seg på et Vålerenga-lag i form søndag kveld.

I strålende solskinn og med 2000 på tribunen var det Amor Layouni som fikk kampens første mulighet. Allerede før det var spilt ett minutt kunne svensken sendt hovedstadens menn i ledelsen, men en lang tå fra en Godset-forsvarer var akkurat nok til å hindre kanten.

Mål preger kamper

Vålerenga eide banespillet det første kvarteret, og hjemmelaget var knapt over streken. Da må man kunne si at 1-0 kom overraskende på etter 18 minutter. Med det sagt: Det er bare å berømmet treffet til Fred Friday.

Borchgrevink mista ballen på vei fremover, og da nevnte Friday prøvde skuddfoten fra kanten av 16-meteren traff han klokkereint. Vi har en veldig god keeper, men der var dessverre Kristoffer Klaesson sjanseløs.

Fred Friday limte ballen i krysset (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Scoringa ga tydelig selvtillit til hjemmelaget, for den neste halvtimen var det stort sett på Vålerengas halvdel det foregikk. Det ble ikke skapt all verdens til målsjanser noen av veiene, men Strømsgodsets 1-0-ledelse halvveis var ikke nødvendigvis ufortjent.

Amor Layouni sto bak Vålerengas to sjanser før pause, men begge avslutningene gikk like utenfor stolpen.

Mer Vålerenga etter pause

Henrik Udahl var svært delaktig i det oppbyggende spillet før hvilen, men elleve minutter ut i den andre omgangen var det han som fikk muligheten til å utligne for Vålerenga.

Spissen ble spilt fri alene med keeper Viljar Myhra, men midtstopper Leifsson løp han opp og fikk satt inn en meget god takling.

Henrik Udahl i en av mange dueller søndag kveld (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)
Noen sekunders Sahraoui-magi

Vålerenga tok mer og mer over utover i kampen, og etter flere nesten-sjanser satt den endelig for Fagermos menn. Henrik Bjørdal har vært svært nære tidligere i sesongen, men i Drammen var det full klaff.

Osame Sahraoui tok Herman Stengel med på løpetur, før han chippa ballen igjennom til Tobias Christensen. Viljar Myhra måtte gi retur på sørlendingens avslutning fra ti meter, men på skuddet fra Henrik Bjørdal var keeperen sjanseløs. 1-1 halvveis ut i omgang 2.

Henrik Bjørdal spilte en god kamp for Vålerenga i Drammen (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)
Hektiske sluttminutter

Begge lag jakta scoring og alle tre poengene, og hjemmelaget hadde også en ball i nettet like før slutt. Hele Marienlyst jubla for scoring, men Fred Friday ble korrekt avblåst for offside. På overtid kunne Bjørdal sendt Vålerenga i ledelsen, men denne gangen redda Myhra.

Flere mål ble det ikke, og Vålerenga tar med seg ett poeng tilbake til hovedstaden. Om én uke er det Lillestrøm på et Intility Arena - det er bare å glede seg!