Berntsen går fra trenerjobb til toppspillerutvikler

Vålerenga Fotball har rekruttert toppspillerutvikler fra "egne rekker".

Annonse:

Tommy Berntsen melder overgang fra Vålerenga Fotball Elite og går i 2021 inn i jobben som toppspillerutvikler i for A-lag kvinner i Vålerenga Fotball. Der skal han i hovedsak jobbe med spillerne som ligger i skorpa mellom rekrutt- og A-laget.

Berntsen har de siste ti årene jobbet med spillerutvikling og har de siste sesongene vært hovedtrener for herrenes rekruttlag, som blant annet bet godt fra seg i årets PostNord-liga. 

Saken fortsetter under bildet. 

Tommy Bentsen har vært hovedtrener for Vålerenga 2 de siste årene. Nå blir han spillerutvikler for jentene (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)
Tommy Bentsen har vært hovedtrener for Vålerenga 2 de siste årene. Nå blir han spillerutvikler for jentene (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Den tidligere midtstopperen har også hatt en viktig rolle i arbeidet med klubbens akademiklassifisering på guttesiden, der Vålerenga i fjor ble kåret til Norges beste akademi, med fem stjerner i klassifiseringen.

Det er med andre ord ikke til å stikke under en stol at utviklingsleder Monica Knudsen er svært fornøyd med signeringen. 

- Vi fikk inn mange gode søkere til stillingen, over 70 i tallet av både nasjonale og internasjonale navn. At vi signere Tommy er vi svært fornøyde med, og med vårt mantra #likemuligheter, vil klubben de neste årene jobbe hardt med å kunne lage et spillerutviklingstilbud for jentene med den samme kvaliteten, som vi i dag ser i guttenes akademi, forteller Knudsen som spesielt fremhever Berntsen erfaring. 

- Da er det gledelig og viktig å få inn en person med så mye erfaring på området, både med spillerutvikling og akademiklassifisering, og Tommy vil bli en viktig bidragsyter i dette arbeidet.

Saken fortsetter under bildet. 

Utviklingsleder Monica Knutsen gleder seg til å få Tommy Berntsen med på laget (Foto: Terje Pedersen / NTB)
Utviklingsleder Monica Knutsen gleder seg til å få Tommy Berntsen med på laget (Foto: Terje Pedersen / NTB)

Selv ser Tommy frem mot nye oppgaver.

- Etter ti år (seks i Vålerenga Fotball Elite) med utvikling av spillere på herresiden, ser jeg frem til nye utfordringer. Klubben og kvinnefotballen er i rivende utvikling, har et stort potensial og jeg håper jeg kan være med på å videreutvikle både klubb og spillere, sier han og fortsetter: 

- Det må være en naturlig målsetting å oppnå det samme på jentesiden som på guttesiden, der vi nå ser flere spillere ta steget inn på førstelaget, og at Vålerenga på sikt skal utvikle spillere fra egne rekker inn til A-laget og gjerne også til større internasjonale oppgaver.

Tommy Berntsen går inn i stillingen etter Stian Tjærnås Dahl og vil etter planen starte opp i januar. Hvem som overtar rollen som hovedtrener for rekruttlaget vil bli presentert på et senere tidspunkt. 

Vi ønsker å takke Tommy for tiden i Vålerenga Fotball Elite og ønsker lykke til med nye oppgaver i klubben!

Annonse fra Eliteserien: