Bård Finne til Danmark etter sesongen

Kantspilleren bytter ut Eliteserien med Superligaen neste år, men før den tid skal han kjempe om edelt metall i Vålerenga.

Annonse:

Bård Finne kom til Vålerenga fra FC Hedenheim i 2017, og siden den gang har 25-åringen spilt 109 kamper og scora 37 mål for Oslos stolthet. 

Etter årets sesong går turen videre til Danmark, hvor bergenseren har signert en avtale med SønderjyskE frem til sommeren 2024.

Klubben trenes av Glen Ridderholm, spiller hjemmekampene sine på Sydbank Park og ligger på en foreløpig 4. plass i Superligaen denne sesongen.

- Når kontrakten min utløper ved nyttår har jeg valgt å søke nye muligheter i Danmark, en utfordring jeg gleder meg veldig til å ta fatt på, sier Bård Finne. 

Ville beholde han

Vålerenga ønsket å forlenge kontrakten med Finne, men partene kom ikke til enighet. Heldigvis skal han fullføre årets sesong, og det er fortsatt mye å spille om i 2020. 

- Vi fant aldri et felles ståsted, og det går på helheten for både spiller og klubb, og da ble vi enige om at han skulle fullføre kontrakten sin i Vålerenga, sier sportslig leder Jørgen Ingebrigtsen og legger til:

- Bård har gjort veldig mye bra i kongeblått, og selv om vi gjerne skulle forlenget kontrakten med han, er det gøy å se at våre spillere er attraktive for andre klubber i utlandet. Det er fortsatt noen kamper igjen i 2020, men jeg benytter anledningen til å takke han for tiden så langt, avslutter Ingebrigtsen. 

Saken fortsetter under videoen: 

Veldig fin tid i Vålerenga

Finne har vært i Danmark og signert sin personlige avtale, men er på plass på Intility Arena når gutta samles igjen etter en velfortjent frihelg mandag morgen. 

- Det er selvsagt spesielt å dra fra en klubb man har vært i over en lang periode, og har hatt mange fine øyeblikk i. Jeg er veldig takknemlig for tiden jeg har hatt i klubben. Jeg har skaffet meg mange gode vennskap i Vålerenga, som jeg selvsagt tar med meg videre, sier han og fortsetter: 

- Støtten jeg har fått fra fansen har vært stor helt siden debuten i 2017, og jeg vil alltid ha med meg minnene fra stemningen rundt scoringene mot LSK i 2018. Nå gjenstår det å bidra med enda flere målpoeng i de ti siste kampene, for å skaffe sølvet som fortsatt er innen rekkevidde, avslutter han. 

Annonse fra Obos-ligaen: