Bård Finne, Bergens store sønn senket Brann!

Vålerenga vant 2-1 på Brann stadion etter to straffescoringer av bergenseren.

Et Brann-lag uten seier på de fire siste kampene var verter da hovedstadens menn tok turen til byen mellom de syv fjell.

Hjemmelaget hadde tydelig bestemt seg fra start og skapte to store sjanser før det var spilt tre minutter, men Klaesson var på plass og hindra en målhungrig Gilbert Koomsom nettkjenning.

Strengt dømt

Da kampen var ti minutter gammel pekte dommer Svein Oddvar Moen på straffemerket. Ivan Näsberg var, i følge kveldens kampleder, for aktiv med armene i duell med Douda Bamba, og en meget strengt idømt straffe ble ekspedert i nettet av Kristoffer Barmen.

Bård Finne og Matthías Vilhjálmsson jubler for scoring (Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix)

Ny straffe

Brann var det førende laget de første 25 og mye mer påskrudd enn Vålerenga, men Fagermos menn spilte seg kratig opp og etter halvtimen skaffa Aron Dønnum straffe.

Høyrekanten dro seg innover i feltet og prøvde seg på en avslutning i lengste, men Robert Taylor stoppa skuddet med hånda og Moen nølte ikke denne gangen heller.

Straffe nummer to på Brann stadion var et faktum, og Bård Finne kunne juble for sin andre scoring for sesongen fra ellevemeteren.

Matthías Vilhjálmsson skaffa straffe like etter pause på Brann stadion (Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix)

Stolt av spillerne

Etter en svak åpning på kampen var det Vålerenga som avslutta den første omgangen best på Brann stadion. Bård Finnes scoring etter 31 minutter sørga for at lagene gikk til pause på stillinga 1-1.

- Det ser ut som en slagmark inne i garderoben, så vi blir nødt til å gjøre et bytte fra start i den andre omgangen, sa Dag-Eilev Fagermo til Eurosport før han såvidt rakk å få se Matthias Vilhjalmsson skaffe straffe nummer to.

Islendingen ble felt av Ruben Kristiansen, og nok en gang stilte Bård Finne seg opp for å ta straffen. Bergenseren satte ballen knallhardt i mål og sørga for 2-1-ledelse til Vålerenga etter 47 minutter.

Leken Sahraoui

Anført av en strålende Osame Sahraoui rulla Vålerenga opp flere lekre angrep etter pause, men det var tomålsscorer Finne som assisterte den aller største muligheten.

Sahraoui tredde Finne igjennom på kanten, og med en lekker chip på bakre fant bergenseren Benjamin Stokke inne i feltet. Spissen fikk stå helt alene å heade ballen, men en oppofrende Thomas Grøgaard brukte en kombinasjon av hånda og brystkassa for å hindre ballen i å gå over streken.

Osame Sahraoui med en ny solid forestilling i Vålerenga-drakta (Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix)

Etter å ha tatt ledelsen tidlig i den andre omgangen var det et naturlig Brann-press mot slutten av kampen, men Vålerenga var bunnsolide defensivt og sto hele løpet ut.

Jonatan Tollås Nation ble kåra til banens beste av Eurosports eksperter, og kapteinen styrte skuta med stø hånd og sørga for en ny trepoenger til hovedstadens krigere.