Aron Dønnum til HamKam

19-åringen leies ut til OBOS-ligaklubben i 2018.

Vålerenga og HamKam ble i dag enige om en utlånsavtale for Aron Dønnum. 19-åringen skal spille OBOS-ligafotball i 2018, men Vålerenga kan hente han tilbake i sommervinduet om ønskelig. 

Etter flere sesonger i PostNord-ligaen rykka HamKam opp til Norges nest øverste divisjon etter en glimrende fjorårssesong. Nå får Kevin Knappens mannskap gleden av Dønnums tjenester. 

Solid kamparena

Vålerengas tekniske kantspiller fikk debuten sin i Eliteserien i 2017, men har så langt ikke vært på banen i 2018.

I den alderen Dønnum er i nå er det viktig med kamptrening på et høyest mulig nivå, og trener Ronny Deila tror HamKam vil passe 19-åringen bra. 

- Aron kommer sannsynligvis til å få mye spilletid i OBOS-ligaen, og jeg tror både spillestilen til HamKam og nivået på ligaen vil passe han godt. Det er viktig for hans videre utvikling at han får kamptrening på et høyest mulig nivå, og jeg er sikker på at et opphold i 1. divisjon vil gjøre han godt, sier Deila. 

Saken fortsetter under bildet.

Aron Leonard Dønnum er klar for OBOS-ligaen i 2018 (Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix)
Aron Leonard Dønnum er klar for OBOS-ligaen i 2018 (Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix)

Gleder seg

Dønnum selv ser frem til nye utfordringer, og håper han kan bidra til å få HamKam opp til det nivået de hører hjemme. 

- Jeg møtte HamKam i 2. divisjon i fjor, og det er liten tvil om at det bor mye i dette laget. De har store ambisjoner og i tillegg virker det som en veldig fin gjeng. Jeg ser på dette som en god mulighet til å utvikle meg videre, og jeg håper å kunne bidra til at HamKam tar nye steg, sier Dønnum. 

Unggutten spilte onsdagens internkamp på Intility Arena, men allerede torsdag formiddag vil han være på plass på treningsfeltet på Briskeby. Kantspilleren kan få debuten sin 2. påskedag, når Hamar-laget serieåpner borte mot Ull/Kisa kl. 18.00.  

Vi ønsker Aron masse lykke til i OBOS-ligaen og gleder oss til å følge med i 2018! 

Annonse:

Annonse fra Obos-ligaen: