Aron Dønnum sendte Vålerenga til himmels

Vålerenga var best i det meste på Intility Arena og vant 1-0 over Rosenborg i medaljekampen.

To lag på medaljejakt møttes til dyst på Intility Arena, og uttrykket sekspoengskamp har sjeldent passet bedre enn i hovedstaden mandag kveld. På forhånd var det spådd tett og jevnt, og det ble det også.

Allerede før det var spilt seks minutter måtte Dag-Eilev Fagermo foreta seg et spillerbytte da Sam Adekugbe haltet av banen med skade. I tillegg måtte dommer Sigurd Smehus Kringstad plukke frem det gule kortet fire ganger, og det røde én gang i løpet av den første omgangen. Med andre ord - Det var ingenting å si på intensiteten i medaljekampen.

Saken fortsetter under bildet

Sam Adekugbe hjelpes av banen av Osame Sahraoui og Fredrik Birkemo (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Stillingskrig

Vålerenga hadde mye ball på eget gress, og selv om det var Rosenborg som kunne notere seg for omgangens første mulighet var Vålerengas sjanse etter 22 minutter til gjengjeld større.

Aron Dønnum og Henrik Bjørdal kombinerte fint på høyresida før sistnevnte fikk lagt inn foran mål. Osame Sahraoui lurte på bakre stolpe, men en lang tå fra Vegard Eggen Hedenstad hindra unggutten i å kunne sette ballen inn i åpent mål.

Vålerenga spilte seg varmere i trøya utover i omgangen, og selvtilliten med ballen i laget steg i takt med temperaturen på matta. Anført av en leken Sahraoui var det Fagermos menn som var nærmest scoring før pause, men det sto 0-0 halvveis.

Sahraoui på ett av mange raid i oppgjøret mot RBK (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Tidlig dusj

Dino Islamovic fikk sitt andre gule kort på tampen av 1. omgangen, og med én mann mer på banen var det Vålerenga som styrte begivenhetene etter pause.

Gutta rulla opp angrep etter angrep, og etter 60 minutter var Aron Dønnum svært nære å curle ballen i krysset. Dessverre for han og Vålerenga gikk ballen på feil side av stolpen.

Kjartansson i duell med Tore Reginiussen (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Store Vålerenga-sjanser

Osame Sahraoui ble flytta ned på midten da Bård Finne erstatta Herolind Shala etter 62 minutter, og det var de to som sto bak neste store mulighet.

Unggutten slo lekkert igjennom til Vålerengas nummer 11 som rakk kula før André Hansen. Dessverre var touchen litt for lang og ballen gikk ut over dødlinja.

Gang på gang broderte Vålerenga seg gjennom Rosenborg-muren, men trønderne forsvarte seg godt i egen boks til det gjensto 14 minutter av ordinær tid.

Endelig for Dønnum

Aron Dønnum var arkitekten bak flere lekre angrep etter pause, men da teknikeren tok saken i egne hender etter 76 minutter spill fikk Vålerenga endelig hull på byllen.

22-åringen tok med seg ballen langs sekstenmeteren og fyrte av på midten. Med en presis markkryper curla han ballen inn i det lengste hjørnet og sendte Oslos stolthet i ledelsen.

Matchvinner Dønnum i aksjon mot RBK (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Vålerenga spilte en meget solid kamp denne mandagskvelden og sørga for at alle poengene ble igjen i hovedstaden. Med én kamp mer spilt enn trønderne er de kongeblå nå seks poeng foran før to runder av sesongen gjenstår.

Alle foto: Morten M. Larød/Sportfoto