Årets første trepoenger!

Vålerenga vant 2-1 over Raufoss etter scoring av Daniel Håkans og Petter Strand.

Lørdag ettermiddag sto årets første bortekamp for tur da Raufoss var verter på Nammo stadion. Et enormt bortefølge fra hovedstaden hadde fylt tribunen bak mål allerede én time før avspark og satte standarden for gutta i kongeblått.

Med over 1100 fra Oslo kunne Raufoss melde om ny publikumsrekord med over 3042 besøkende, og de fikk med hjerte i Vålerenga fikk litt å juble for tidlig.

Tidlig i føringen

Vålerenga kjørte et vedvarende press mot Raufoss-målet innledningsvis, og da kampuret viste 12 minutter kom kampens første scoring. Henrik Bjørdal prøvde seg på en avslutning inne i boksen, men bomma på ballen. Det ble en perfekt assist til Håkans, som kunne banke inn 1-0 fra syv meter.

Daniel Håkans står med to scoringer i 2024 (Foto: Terje Bendiksby / NTB)

Raufoss fikk knapt låne ballen på eget kunstgress, og det var bare snakk om tid før neste scoring kom. Og den kom like før halvtimen var spilt.

Hedenstad og Juklerød tok en kort corner fra venstre, og sistnevnte slo hardt inn i boksen. Petter Strand flikka ballen videre bak en sjanseløs Ole Kristian Lauvli, og kunne juble for 2-0 foran et ellevilt bortefelt.

Kamp helt inn

Vålerenga hadde i utgangspunktet full kontroll på lørdagens begivenhet, men like før pause satte Erlend Hustad inn omgangens vakreste scoring. Et innlegg fra venstre og en styring i krysset, sørga for at det sto 1-2 da lagene gikk i garderoben.

Omgang to fortsatte i samme spor, med et voldsomt trøkk mot Raufoss-målet, men det mangla det lille ekstra på den siste pasninga.

Litt ubesluttsomhet gjorde også at Raufoss kom til flere farligheter, og kampen levde helt inn til tross for et voldsomt spillemessig overtak i store deler av oppgjøret.

Med hjelp fra et vanvittig bortefelt holdt gutta stand helt inn og kunne innkassere årets første trepoenger borte mot Raufoss.