Oldrups første scoring holdt ikke til seier

Søndagens oppgjør mot Tromsø endte 1-1. Les mer her.

I årets nest siste hjemmekamp på Intility Arena var det gjestene fra Tromsø som hadde initiativet de første minuttene, men så våkna våre gutter i kongeblått.

Kampens første store mulighet ble både regissert og avslutta av Amor Layouni, men en god inngripen fra Karlstrøm hindra svensken nettkjenning etter et flott Vålerenga-angrep.

Sjanser begge veier

Bortelaget var offensive på Intility Arena, og like før kvarteret var spilt holdt Runar Espejord på å gjøre det virkelig store. Først holdt spissen lekestue med tre av våre gutter før han sikta mot vinkelen.

Kjetil Haug så langt etter ballen som først gikk i krysstanga og deretter ned i motsatt stolpe og ut. Vålerenga slapp heldigvis med skrekken.

Espejords forsøk før pause traff stengene på begge sider (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Omgangen bølga frem og tilbake, og begge lag hadde sine muligheter. Henrik Udahl fikk sjansen på topp i Vidar Örn Kjartanssons skadefravær, og like før pause fikk han to gode muligheter til å sende Vålerenga i ledelsen.

Først med en akrobatisk avslutning inne i femmeteren, og deretter på hodet etter et godt Bjørdal-innlegg. Ingen av forsøkene havna i nettmaskene, men det nærmet seg for hjemmelaget.

Årets første!

Lagene gikk til pause på stillinga 0-0, men da Fredrik Oldrup Jensen lada kanonen etter 52 minutter satt den endelig for Vålerenga.

Mannen som sto med én scoring i fjor, og ingen før kveldens møte med Tromsø var den som skulle få hull på byllen for både seg selv og de kongeblå. En lekker vending og en klinisk avslutning nede til venstre. 1-0!

Oldrup og Christensen jubler for scoring mot Tromsø (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Vålerenga fortsatte å skape store sjanser også etter scoringa, men all den tid ballen ikke ville mellom stengene utnytta Tromsø sløseriet.

Ti minutter før slutt gjorde trener Gaute Hellstrup et trippelbytte og fikk uttelling på direkten. Kjetil Haug redda et skudd fra Kitolano, men måtte gi retur. Den var det Adam Örn Arnarson som var først på, og islendingen kunne enkelt sette inn utligninga.

Vålerenga jakta på alle tre poengene, men det ville seg ikke. Sesongens andre kamp mot Tromsø endte som den første, 1-1.