Andrej Ilić er klar!

Den serbiske spissen er Vålerenga-spiller til sommeren 2027.

Annonse:

Vålerenga og Rīgas FS er enige om en overgang for den serbiske målmaskinen Andrej Ilić. Spissen gjennomgikk den medisinske sjekken på Intility Arena onsdag formiddag og har signert en avtale som strekker seg til sommeren 2027.

Ilić er spilleklar fra dags dato, har sin første trening torsdag og er i troppen som møter Molde på Aker stadion lørdag kveld.

Sportssjef Joacim Jonsson har sett Ilić live flere ganger i sommer, blant annet i to Europa-kamper, og latt seg imponere av den høyreiste serberen. Nå er han veldig glad for at avtalen er signert og at Ilić er på plass i hovedstaden.

- Andrej er en spiller som er sterk feilvendt, meget god hodespiller og har sine styrker i boksen. Vi har fulgt han over en periode og sett han spille live ved flere anledninger, sier han og legger til:

- Det har vært en prosess som har vart i en periode, der vi har måttet gi og ta litt, men etter noen veldig lange døgn er vi endelig i mål, avslutter han med et smil. 

23-åringen står med 14 scoringer og seks assist på 25 kamper i den latviske ligaen. I tillegg til to mål i sommerens Europa-kvalik. Den tidligere U21-landslagsspilleren er endelig på plass på Intility Arena og gleder seg til å ikle seg den kongeblå drakta.

- Det føles utrolig fint å være her, og jeg gleder meg til å komme i gang. Vålerenga er en stor og fin klubb, og jeg har hørt mye bra om fansen også. Det ser jeg frem til å få oppleve, sier han. 

Ryktene om overgangen har gått i lang tid, og flere har nok allerede sett noen av kvalitetene som Jonsson snakker om. Selv beskriver Andrej seg som en klassisk nier. 

- Jeg vil si jeg er en typisk spiss som jobber hardt for laget, og prøver å score så mange mål som mulig. Å komme til Vålerenga er en stor mulighet for meg, og i situasjonen klubben er i så håper jeg å kunne bidra til at vi kommer høyere på tabellen, avslutter han. 

Vi ønsker Andrej hjertelig velkommen til Vålerenga!

Annonse fra Obos-ligaen: