Andrea Loberto tilbake i Vålerenga!

Italieneren er ansatt som spillerutvikler i akademiet.

Annonse:

Da stillingen som spillerutvikler i Vålerengas utviklingsavdeling ble utlyst like før jul, kom det inn hele 83 søkere. Blant dem var tidligere assistenttrener i klubben, Andrea Loberto. 47-åringen har en lang karriere bak seg i norsk fotball, og har hatt roller som både talentutvikler, assistenttrener, hovedtrener, samt jobbet med analyse for flere klubber. 

Den første jobben Loberto hadde i Norge var i Vålerenga, og siden har han vært i både Rosenborg, Haugesund, Fredrikstad, Aalesund og sist i Brann. Nå er han tilbake der det startet, og italieneren gleder seg til å ta fatt på jobben som venter. 

- Det er spesielt å være tilbake her. Jeg har en blanding av gamle, kjente følelser, men ser også veldig mye nytt i klubben. Det har kommet inn mange dyktige folk her som har gjort Vålerenga enda bedre og enda rikere, sier han og fortsetter: 

- Jeg har vært borte herfra i åtte år, men har selvsagt fulgt klubben tett hele tiden. Det har skjedd mye både med ny stadion, trenere som har beriket kulturen, og ikke minst spillere som har gått gradene i Vålerenga og etterhvert tatt steget ut. Det er ekstremt gledelig, sier han. 

Spisser avdelingen ytterligere

Utviklingssjef Thomas Hafstad er naturligvis svært glad for å få en mann som Loberto inn i teamet, og trekker spesielt frem erfaringen hans når han skal beskrive klubbens nye spillerutvikler. 

- Vi har fått den beste kandidaten av de 83 som søkte, og er veldig godt fornøyd med å ha Andrea på plass hos oss. Vi skal ligge tett på de beste spillerne våre i alderen 15-17 år, og der har han en unik erfaring i norsk målestokk. Både fra denne klubben, men også  andre store klubber i Norge, sier Hafstad og fortsetter: 

- Vi har tatt noen grep i juniorgruppa og meldt oss av en kamparena lokalt denne sesongen, i tillegg til at vi har færre spillere. Dette har vi gjort for å spisse ytterligere, og komme enda tettere på de råeste talentene i klubben. Her vil Andrea, sammen med resten av teamet, ha en sentral rolle, sier han. 

Spennende prosjekt

Til tross for at han selv har vært mye rundt i Norge de siste åtte årene, har familien hele tiden vært bosatt på Hauketo. Loberto hadde også andre tilbud på bordet, men prosjektet i Vålerenga var så spennende at han ønsket å komme tilbake. Nå ser han frem til å være  med og videreutvikle Norges beste akademi. 

- Det viktigste jeg skal gjøre er kanskje å bidra med min erfaring. Både fra de årene jeg hadde her sist, men også det jeg har tatt med meg av lærdom fra ellers i fotball-Norge. Jeg syns dette er et veldig spennende prosjekt, og gleder meg veldig til å bidra med min kompetanse, avslutter han. 

Vi ønsker Andrea hjertelig velkommen tilbake til Vålerenga!

Annonse fra Eliteserien: